Nevhodné oblečení hostů na svatbě.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj holky, dnes mi kamarádka jen tak mezi řečí řekla, že jestli nevadí, že její přítel přijde na svatbu v džínech, že nemá oblek ani oblekové kalhoty. To mi popravdě "vyrazilo dech". Jen abych uvedla všechny okolnosti. Obřad bude v kostele, hostina a zábava v "lepším" hotelu. Oba jsou pozvaní na celý den, zároveň jim hradíme nocleh, jako všem hostům. V mnohých podobných diskuzích se objevují komentáře typu: Už tak je bude stát svatba dost - na co další výdaj. Nebo - důležité je, že oba stráví náš slavnostní den s námi... Oběma je přes 30, mají dobrou práci, jsou zcestovalí - prostě jsou to lidé, od kterých jsem takový dotaz,či vůbec nápad, nečekala. Jelikož mě to opravdu překvapilo, tak jsem se vzmohla pouze na komentář, že obřad je v kostele a tam se džíny moc nehodí. Na to kamarádka zlehka povzdychla a poznamenala, že teda asi budou muset kalhoty koupit. Z výrazu tváře šlo znát, že jí to vůbec není po chuti. Řešila jste některá takhle dopředu nevhodné oblečení? Samozřejmě, pokud host dorazí přímo na svatbu nevhodně oblečen, málokterá z nás by měla ty "koule" na to ho požádat, aby se šel převléknout. Ráda bych dodržela slavnostní atmosféru celé svatby, a k té mi prostě džíny nesedí. Kdyby místo hostiny v hotelu byla garden párty, tak se dá předpokládat, že se hosté budou převlékat ( ale i tak existuje vhodnější varianta, než džíny). Kdybych neměla jakékoliv šaty, a byla pozvaná na svatbu, taky nejdu v džínech.... Předem děkuji za vaše názory :-)
Odpovědět
1
2
Tak nechtela jsem tady rozpoutat diskuzi o dzinach nebo oblecenich pedagogu :-D , jenom bych chtela rict, ze ja nosim sukne a halenky do prace temer denne (nejsem ucitelka) a dziny mam jen jedny, ale velmi nerada je nosim, protoze jsou pro me strasne nepohodlne, takze je vytahnu jednou za uhersky rok na rychly nakup do mesta. A navic jsem nikdy nenarazila na dziny, ktere by mi sedly, vsechny jsou mi velke, bud v pase, nebo kolem boku, vsadim se, ze I dziny, co ma na sobe modelka na fotce od iviiii by mi nekde plandaly :-|
Odpovědět
Ahoj, tak jsem asi jediná - přiznám se - neřešila jsem vůbec. Výběr oblečení jsem nechala zcela na úsudku svatebčanů, nejsem velký příznivec určování dress code. Koneckonců - pokud si na sebe někdo natáhne hadr, je to jeho vizitka, ne moje. Džíny bych si na svatbu nevzala, ale třeba můj táta je na mé svatbě měl, a protože ho znám, neumím si představit, že by šel v obleku :-).
Odpovědět
Ja nevim no, me dziny na svatbu prijdou jako neskutecny masakr. To je jako vzit si plazovy sortky do Narodniho divadla. Naprosta neucta jak k dulezitosti cele udalosti (vzdyt svatba - a zvlast ta v kostele - neni party, ale vyznamna slavnostni udalost) tak i k lidem, co ji poradaji. Vyjimkou jsou treba stari nebo nemocni hoste, tam je jasne, ze se uprednostni pohodli. Anebo teda pokud se cela svatba kona v duchu lezerni party. Ale aby do kostela nekdo nakracel v sortkach? Dresscode na pozvanku napiseme, hlavne proto, ze i kdyz oslava je na zahrade, neni to zadna vikendova chlastacka s kamosema v teplakach a leginach. A je treba upozornit damy, ze vysoke jehly jsou jen na vlastni nebezpeci :-D Jeste jsem slysela o takovem tom "vsichni hoste se povinne oblecou do jednoho odstinu oranzove", coz mi prijde fakt jako naprosta silenost :-D
Odpovědět
@iviiiii no vidíte, a já s vámi naprosto nesouhlasím, že tohle je slušná kombinace oblečení do pracovního dne :-) podle mě tohle není slušná kombinace ani do města, ani na nákup.
Odpovědět
@lalkaamichal Tak zalezi o jaky nakup jde - treba stavebni material primo po necem podobnem vola, ze :-D Svoje bezne (hezke) obleceni bych si nechtela osoupat na nakupu tvarnic a cementu :-D
Odpovědět
@zanett to je dobry poznatek :-D dnes jsem v pouzdrovkách a v lodičkách táhla 40 litrů substrátu na kytičky a nebylo to příliš pohodlné :-D
Odpovědět
@lalkaamichal To proto, ze nemas ani jedny dziny :-D ;-)
Odpovědět
@zanett zamyslím se nad sebou :-o :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?