Kdo platí ubytování svatebních hostů?

jak to máte s placením ubytování pro hosty?Platíte to vy nebo si to platí každý sám?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak naši hosti si ubytování platí sami
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ubytovani si kazdy bude muset platit sam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží na dohodě. Byli jsme na svatbě, kde jsme si ubytko platili sami. Takže když jim to řekneš dopředu, určitě nebude problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že záleží čistě na vás, jestli chcete ubytování hostům platit nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
my platíme ubytování hostu v penzionu...
Odpovědět
my jsme všem oznámili, že ubytování rezervujeme , pokud budou chtít a přispějeme jim na dvoulůžkový pokoj 350,-
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme ubytování v penzionu platit
Odpovědět
Profilova fotka
My rezervujeme, ale platit si bude kazdy sam.....vsichni s tim i souhlasi, takze pohodicka ;-)
Odpovědět
Myslím, že pokud někdo na svatbu jít opravdu chce, tak pkud jen trochu může, tak si ubytování klidně zaplatí. Tuším, že už tu podobné vlákno je a že tam byly názory pro oba způsoby. Já osobně kdybych šla někomu na svatbu, tak si zaplatím ubytování sama ráda a v rámci svatebního daru se budu snažit kompenzovat i naši útratu. Nicméně tohle neočekávám od mých snad jednou taky svatebních hostů.
Odpovědět
my tu budeme mít jen lidi, kteří mají kde spát, jenom jeden kamarád (a fotograf v jedné osobě) není odsud, takže mu zaplatíme pokoj v penzionu od pátka do neděle, aby to bylo v pohodě. Jen mám teď ještě docela dilema, že jedna moje dobrá kamarádka přijede na obřad z Ostravy, což je docela daleko, ale já ji nemůžu pozvat na hostinu, protože nezvu ani jiné kamarádky... Stejně to vidím tak, že s náma aspoň na ten obřad bude muset jet autama, protože na Lipnici se nedostane... No, bude to zajímavý...
Odpovědět
U nás by to bylo asi ubytování pro všechny hosty a to je asi 20 tis. navíc.Proto se ptám.Ono je rozdíl to platit a neplatit.
Odpovědět
My ubytování hostům neplatíme, prostě na to nemáme a oni to vědí. Kdo chce, může si ho zaplatit sám, pokoj má rezervovaný, kdo ne, bude mít odvoz domů, příp. k přítelovým rodičům.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jdu na svatbu kamarádce a ubytování si platím a ani bych nechtěla aby mi ho platili novomanželé, takže kamarádi si u ní platí, ale nevím jak rodina
Odpovědět
Já jsem přemýšlela o tom,že k pozvánce přiložím lísteček,kde bude napsáno,že pokud budou chtít,tak jim ubytování zarezervujeme.Z toho snad vyplývá,že ho neplatíme,ne?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme ubytování všem hostům platitn i snídani, ale je to spíš ubytovna, takže to i pro 40 lidí nebude tak drahý a co se týče kvality ubytování, tak si myslím, že na tu část noci jim to stejně může být jedno 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo lllucko sice to ubytování platíme, ale zase jsem se rozhodla nedělat klasický výslužky takže se to trošku vykompenzuje..... přece jen by hostům mohlo stačit, že je budeme skoro dva dny kompletně hostit (všechno jídlo, pití, ubytko a snídaně)..... teda doufám, že jim to bude stačit 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky...jelikož nemáme svatbu tam, kde bydlíme...tak ubytování platíme rodičům, svědkům, babičkám atd. ...což je asi 20 lidí...ostatní si ho hradí sami....
Odpovědět
bambina007:jo,chci to udělat jako ty.Zaplatí se to rodičů,babičkám a svědkům.
Odpovědět
No my to hostům budeme platit, ale máme svatbu na motorestu, takže je to levné, jen 150,- na noc na osobu. Není to luxus, ale myslím, že jim to bude jedno. Dražší ubytování bysme si taky nemohli dovolit platit.
Odpovědět
Ahoj luci, my nasim hostum dame k dispozici nabidku s moznostmi ruzne drahych pensionu. Take pripojime, ze jsme ochotni jim ubytko zarezervovat, ale platit si ho bude platit kazdy sam. Pro blizke pribuzne zajistime odvoz. Komu se to nebude libit, ma smulu ;-)
Odpovědět
No já jsem si taky dělala s ubytováním problém. Přijedou do Ostravy z Prahy, České lípy, Jeseníku a Kromeříže...nakonec když jsme jim osobně oznámili svatbu a řekli, že se ještě přijdeme s červenci přeptak, kdo teda určitě přijede ať můžeme zorganizovat nějaké ubytování, tak se divili a řekli nám, že do Jeseníku a Kroměříže to není tak daleko a že se tam i zbytek rodiny vejde. Navíc budeme mít oslavu s rodinkou jen asi do 19:00 takže nebudou cestovat ani úplně v noci... Zatím jde všechno okolo svatby až moc lehce, tak čekám, kdy přijde nějaká "jobovka".
Odpovědět
Každá svatba to má jinak... my naštěstí máme hosty z Brna, jen pár kamarádů je odjinud, to jsme zatím neřešili, ale jim bude stačit ubytko na kolejích, kde stejně tráví většinu roku, a to není moc peněz, nakonec si to asi zaplatí sami, předpokládám... Jako povinnost bych to nebrala, svatba stojí i tak dost peněz...
Odpovědět
pavka.exit: a to jim tam někde napíšeš seznam i s cenou za ubytování?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
manca15 • Dnes v 08:22 Ahoj holky, prosím, prosím, kdo platí ubytování hostům, kteří přijedou na svatbu? Já nebo každý sám? Děkuji ;-) andy82 • Dnes v 08:37 Já platím všem sama, ikdyž by si ho správně měli platit oni. Ale beru to tak, že mi dají finanční dar (snad) a tím se to trošku kompenzuje. Myslím, že by asi jinak všichni nepřijeli. mishmash • Dnes v 08:39 Mě to platí naši a kdyby neplatili, nechám je ať si to zaplatí sami, opravdu není v našich silách platit všechno. Pro rozumné by to neměl být problém ;-) Ale jaká je tradice, to opravdu nevím, neřeším... miriko • Dnes v 08:43 my jsme naštěstí ubytovali těch pár lidí po rodinách (u našich, u tchýně, u babičky), platit by se mi to nechtělo... :-| rozalie7 • Dnes v 08:46 Ahojky tak určitě bych jím sama to ubytování zařídila pokud si ho budou platit samy tak fajn ale stejně při objednání se platí už předem takže spíš počítám s tím že jim ubytování budeme platit my no jo když už se člověk pustí do takové akce jako je svatba tak to hold něco stojí stím i my musíme počítat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
A jidlo at si dovezou v esusu, co?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Treba to od tebe jen tak nevhodne vyznelo, ale vseobecne mi tu na bermeku prijde, ze hodne nevest zapomina na to, ze kdyz poradaji svatbu, tak je to proste spolecenska udalost a ucastni se ji hostitele (snoubenci nebo jejich rodice) a hoste. A pokud nekoho pozvu, tak se jako hostitel mam postarat. Pokud mas vetsinu hostu z okoli, tak by mi treba prislo vhodne to nekomu, kdo to ma daleko, zaplatit a zaridit. Protoze se to proste slusi. Kor kdyz to bude nejaky vazeny host.
Odpovědět
My jsme byli na svatbě, kde nám zaplatili ubytování v různých ubytovnách po okolí + měli kamaráda s autem, co rozvážel. Na naší jsme to udělali stejně (vč.kamaráda jako taxi), prootže jsme měli levné ubytování, ale na další svatbě jsme si ubytování zajišťovali sami, ale stejně jsme se obrátili na snoubence, aby nám poradili ;-) takže pokud nebudete ubytování platit, tak jim to hlavně dát včas znát a poslat pár tipů (někomu třeba stačí ubytovna a 8 lůžkový pokoj, někdo chce pokoj s vanou,... :-N ) Myslím, že snad většině lidí to myslí a pochopí, že není v silách každého platit svatbu + ještě ubytování pro každého. :-N
Odpovědět
ovšem na každý má tolik peněz, aby mohl platit úplně vše kkm, když už to nemůžete financovat tak aspoň pomocnou ruku a vstřícnost vůči hostům byste projevit mohli a to v tom, že jim ubytování pomůžete zajistit přec jen, pokud jedou z daleka, neznají to u vás v okolí, neví co je dobré a co ne,vy byste jim proto měli dát apson tipy na hezké,. příjemné a ne zrovna ruinující ubytování ne se k tomu stavět :at se starají, když chtějí přijet vy přece chcete, aby přijeli za váma, pro vás a kvůli vám kvůli sobě to nedělají
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?