Ahoj krásné Nevěstinky netuším co si mám myslet a jak se zachovat.
Máme menší RODINNOU svatbu to znamená že na svatbě je včetně nás cca: 20 lidí a vše je jen nejbližší rodina a ti budou na obřad i na hostinu a kamarády jsme řekli že pozveme na raut. ;-)
Včera jsem se viděla se svou kámoškou se kterou se znám úplně od 1. třídy a pozvala jsem ji na raut a řekla jsem jí později v meziřeči že mi asi vypadnou i 4 členové rodiny a že bych byla ráda kdyby přišla tedy i na obřad i hostinu a kamarádka na mě spustila ledovou sprchu:
"Na raut se ti vtírat nebudu s tím jdi doprdele a za nikoho ti dělat náhradu na svatbě nebudu na to se ti můžu vysrat,když mě tam nechceš tak to řekni narovinu já se tě o nějakou svatbu neprosím natož abych chodila na raut a dojídala zbytky po hostině jako nějakej bezďák!"
Zůstala jsem koukat a nevím co si mám o tom myslet nebo jí na to odpovědět??? (raut není dojídání zbytků ale večeře formou švédských stolů)
Taky si myslím že říct někomu že je náhradník není úplně dobrý nápad. Ale ten slovník to je strašný. Neříkám že mluvím spisovně ale tohle je fakt hrůza.'se už nedivím že ty děti v MHD cestou do školy mluví jako dlaždiči. A vůbec asi to není tak dobrá kamarádka když s tebou takhle mluví a takhle jedná. Možná v tom je závist taky jsem se s tím setkala...
Nakonec jsem to vyřešila tak že když jít nechce ať nechodí. Věděla dobře že mám omezený rozpočet a sama dřív řekla že neví co by tam celý den dělala, že by de nudila. Všichni přátelé byly pozváni až na raut a nikdo se neurazil a s radostí to přijali jen ona byla výjimkou. O svatbě se se mnou nikdy bavit nechtěla a ani na oslavu zasnub se nedostavila. Nakonec jsme pozváni na obřad nabídli jiným kamarádům a byly velmi potěšeni a nabídli nám i pomoc s přípravou nebo rozvozem svatby. Zkrátka úplně jiný přístup. Takže kamarádka dostane po svatbě malou vysluzku a to je vše. Nevím co to fo ní vjelo ale snad to pozná až si jednou ona najde muže a bude chystat vlastní svatbu. Nejde prostě pozvat úplně všechny a nemuset si brát hypotéku na svatbu. :-D
@vitulovas já v tom vidím její závist! ty máš svatbu a ona ne! Jedna věc je, že bys ji pozvala na hostinu jako náhradníka, to bych asi taky nepřijala. A jde to říct slušně. Já to zažila po společné koupi domu, jedné,už bývalé, kamarádce to nešlo na mysl! My máme dům, zasnoubili jsme se a ona to nemá!! 2 roky jsou poslouchala takové pitomé narážky, proč tak velký dům a že do toho vrazíme ještě dost, že jsme si rovnou mohli koupit nový, kde jsme tak rychle našetřili na opravu! ... pak si našla přítele z bohatší rodiny a to najednou částky, které pro ni s bývalým přítelem byly peníze třeba na týden, byly pro ni zanedbatelné a že její přítel, když vystudoval Bc. tak nebude brát jen tak nějakou práci za 20.000,-!!! Narychlo si ho vzala, těžce by rozdýchávala, kdybychom se vzali dřív! Byla pak opravdu k smíchu a manžel ji už začínal dost nesnášet! ... její názor na svatbu se změnil ze dne na den! Jeden den váhala, jestli s ním má být, po oznámení, že jsme se zasnoubili, tak do 3 dnů mi začala tvrdit,že se teda taky budou brát! Pak už to byl k nevydržení. Všechno přepočítávala na peníze a vždy zdůraznila za co kolik utratila! :-) byla už hodně směšná, naštěstí to mezi námi skončilo dříve, než jsme začali plánovat svatbu a nemusela jsem nic podobného poslouchat.
@vitulovas tak to je síla... :-D ty kráso, to je fakt mazec, jak se někteří lidé chovají... ]-( ale jak tady píšou holky, úplně stejně bych jí poslala do tmy a absolutně bych si s takovou ,, hvězdou,, nelámala hlavu... Takhle vyjet hnusně a ještě se cítit pohoršeně? co si ta dáma o sobě myslí???? nee,fakt neřeš jí a užívej si ty, kteří s vámi v ten den chtějí být ;-)
@xori to myslíš vážně, co ti ty kravky napsaly?? hustý...prostě hustý...Ale nevěš hlavu, takové ,,rádoby kamarádky,, k životu nepotřebuješ, ne? ;-) koukám, že to nemá nikdo fakt lehký :-|
@brosovka.l Ano řekly a bylo toho víc... Nemá cenu to nějak rozvádět. Každopádně jsem alespoň zjistila , jaké jsou a o takové lidi opravdu nestojím ! :)
@xori tohle prostě vždycky člověka docela zasáhne, když někomu věří a on mu potom ukáže pravou tvář.. :-| Ale je pravda, že co člověka nezabije, to ho posílí 8-) děláš dobře, nemá cenu se vůbec nad tím pozastavovat, jejich problém, jejich boj....
@brosovka.l Přesně tak, kdybych měla řešit takové věci, tak bych se brzy musela zbláznit ! Nechápu co je k tomu vedlo, ale na druhou stranu jsem si ujasnila kdo přítel je a kdo ne, takže pro mě vlastně dobře ... :)
@xori je to skutečně zvláštní to jejich chování... ]-( já už roky říkám, že chlapi jsou mnohem lepší kamarádi, než holky :) ale hlavně jde o lidi prostě, no..to je základ..jakou kdo má povahu... ;-) hele a nežárlí tak trochu??
@vitulovas hoď to za hlavu, tohle chování je smutné a hlupáka ze sebe udělala sama. Nemáš důvod se jí vnucovat, zvlášť, když to bere takhle. Usmějte se a užijte si váš den. Nenechte si ho zkazit škarohlídy bez špetky slušného vychování.
Nám se zas urazili vrcholně kamarádi, kterým jsme na svatbě byli, když jsme jim řekli, že kapacita obřadního sálu je pouhých 40 lidí, kam se vejdeme sotva jako rodina a svědci, ale že budeme moc rádi, když dorazí na raut. Dostali jsme přednášku o tom, že si máme vybírat místo adekvátně velké a že teda něco takového ještě nezažili 8-) No co no. Hlavu si nich nedělám, všichni ostatní to vzali v pohodě a dorazí tak jako tak. Lešná není nafukovací, Baťovka taky ne, hrad Malenovice taktéž a Tuskulum už leta nefunguje.
ahoj, tomu říkám reakce...já amajsem takto jako "náhradník" byla pozvaná i na oběd a velice mě to potěšilo, přece nemůžete oběd platit všem a určitě jsi to nemyslela špatně, když jsi ji pozvala, asi ji máš ráda, taky sis mohla vybrat někoho jiného... i mně to zní spíš jako závist, vykašli se na ni a na svatbu ji nezvi vůbec...
Takže uplynula nějaká doba, svatba je stále aktuální a přípravy se docela daří a vše jde jako na drátkách.
Příběh s mojí kamarádkou která mi několikrát pozvání na svatbu odmítla a při poslední dobré vůli udělala šílený výstup skončil tak že jsem nabídla pozvání mému kamarádovi a jeho přítelkyni která se stala i mojí dobrou kamarádkou a oporou co se týká svatebních příprav.
Kamarádi to s nadšením přijali a nic je neurazilo naopak potěšilo a můj drahý si pozval kamaráda a kolegu v jednom z práce spolu se svojí manželkou.
Ten také projevil obrovskou radost a chlap jako hora ukápnul slzičku dojetí.
Opět jsem se náhodou potkala se svojí kamarádkou s vydařeným slovníkem a v mém doprovodu byl onen můj kamarád se svou milou které říkávám "hermiona" díky její podobě s touto herečkou.
Oba se pochlubili kamarádce že jdou na svatbu a jak se těší a jiný kamarád který to náhodou jen zaslechl se přidal do debaty na téma "svatba". Kamarádka tam jen tak stála a najednou z ní vypadlo
"nedá se s tebou normálně bavit, ty se bavíš jen o svatbě, cpeš to všem na potkání a mě to nezajímá, stejně do roka budeš brečet že se rozvádíš! Navíc ty jsi taková kamarádka že jsi mě ani nepozvala, tak nevím proč bych tyhle kydy měla poslouchat"
Všichni zůstali na ni koukat jak zaražení a čekali jak zareaguju. Pokrčila jsem rameny a klidným hlasem jí odpověděla že zvaná byla ale odmítla to a ještě se urazila a svatba kamarádky by ji zajímat měla pokud si ona sama říká kamarádka.
Kamarádka ještě asi 10 minut ze mě dělala krávu před všema známýma že nedostala pozvánku, a že jsem ji nepozvala, a že nikoho to nezajímá a já to všem nutím a cpu a chlubím se bytem a vytahuju autem který mi koupili rodiče....
Po asi 2 minutách na to jsme mlčky odešli... a tak jsem ztratila kamarádku ,ale zato našla jinou. Hermiona se mnou sdílí všechny radosti i starosti, pomáhá mi a to nejlepší je že koupili byt a budou se stěhovat jen malý kousek od nás. Už jsme začali plánovat naši svatbu, jejich bydlení, společné dovolené, návštěvy na terase a nebo v restauraci na koktejl.
Hermiona s přítelem který je již dlouhou dobu mým nejlepším kamarádem budou na svatbě od začátku až do konce a jsem za to moc a moc ráda a kamarád mého drahého bude na svatbě od rána také.
Nejsou zvaní jen na raut aby dojídali zbytky jak bezďáci, ani na obřad jako"náhradníci" ale jako důležití hosté bez kterých by ta svatba nebyla taková jakou jsme si vysnili.
A kamarádka? kdo ví....