Celá moje rodina je z dálky, cca 250 km a svědek dokonce 330. A teď si lámu hlavu s tím, jak to udělat - u nás přespat nemohou (jde mi o noc před svatbou, po svatbě přespání zajistíme), takže další možnost je, že přespí přímo na místě, kde pak bude po obřadu hostina a nocleh. Nejde mi ani tak o rodinu, ale spíše o toho svědka (rodina přespí u příbuzných poblíž). Jak byste to řešily? Mám svědkyni s manželem zajistit ubytování už na tu noc před..? Děkuji za rady
Pokud rodina spí u příbuzných, tak svědkovi bych asi zařídila ubytování i před svatbou..Pokud jsem dobře pochopila, jde jen o 2 lidi,to už vás nezruinuje
@prcekverunka Tak to nevím.To je asi na dohodě.Určitě bych jim ubytování zajistla, ale jestli jim zaplatit obě noci je otázka.Třeba ti sami nabídnou proplacení...
povím ti, že já to mám podobně... teda spíš tak, že ženichova rodina je ze severvních čech a moje rodina je z jižní moravy... takže přes republiku a svatba bude v severních čechách. takže nakonec musíme zajistit hotel a bereme teda na dvě noci, takže to snad nebude hrozná pálka... a to nemluvím o tom, že moje svědkyně dorazí z dánska :-D
@prcekverunka ale taky jsem řešila zda den předem ubytko nebo ne... no nakonec nám řekli na matrice, že odpolední svatba v žádném případě, nejpozději ve 2 odpoledne a to jako moje moravská část nemá šanci dojet, když cesta trvá tak 5 hodin.. takže mi ani nezbylo nic jiného... naštěstí mám super rodinu a kámošky a na ubykto mi přispějí ;)
@prcekverunka Jj od přítele 2 sestry s partnery. Jedna to má cca 250km a druhá 330km. (Máme to stejně s tou vzdáleností) :-) Rodinu mají v našem bydlišti. Nabídli jsme 2 možnosti. První byla, že je řidič po hostině rozveze domů (sestry s partnery by byly u rodiny) a nebo druhá možnost, že si mohou zajistit ubytování v místě hostiny, ale to si všichni zaplatí sami. Měli v nabídce tedy jednu neplacenou a druhou placenou verzi. Všichni si vybrali, že si zajistí ubytování v místě svatby. Poslala jsem ji teda kontakt na hotel i s ceníkem a oni si to zařídí.
Nám jde spíš o ten den před svatbou, resp. noc před svatbou. Protože když bude obřad třeba v 11 hodin, tak aby to stihli. Po obřadu pro přespolní to beru jako samozřejmost.
Tak o tom mi povídej, já pocházím z Orlové ( u Ostravy ), veškerá rodina je tam ( i svědkyně ), pak jsem odjela studovat do Liberce, kde jsem i po studiích bydlela a pracovala ( tudíž další kamarádi z Liberecka ) a přítel je z Kladna, kde se i svatba bude konat. Další rodina je různě kolem Prahy a středočech.
Takže sumasumárum má rodina je něco kolem 500 km, Liberečtí asi 150 km. Vymyšleno to mám tak, že Liberečtí dojedou ráno brzo, osttaní jako Kladno, Praha a středočeši taktéž, Moraváci dojedou den předem, je jich 10, ubytko budou mít u nás a to inclusiv :-) jeden pokoj pro hosty máme, tam budou rodiče ( tedy taťka s přítelkyní - mamka mi zemřela ), pak máme nafukovací velké matrace, 2x 2 lůžka, tam se vyspí další, jelikož jezdíme stanovat, máme i celkem dobrý karimatky, takže zbytek na nich a ještě bude volná sedačka v obýváku :-D A já s přítelem v ložnici, kde se on ráno zdejchne k rodičům na přípravy. :-) A mě aspoň zůstane ložnice, jako přípravovna.
Nam prileti cela partnerova rodina ze Skotska, tak je ubytujeme na hotelu ve meste. Mohla bych je ubytovat u sourozencu atd, ale nechci tim nikoho obtezovat. Myslim, ze to tak bude nejpohodlnejsi pro vsechny.
mám rodiče 200km od místa bydliště a cca 240 od místa obřadu, tcháni bydlí 120km od našeho bydliště,vyřešili jsme to tak,že jsme se den dopředu sešli v hotelu,kde pak probíhaly druhý den i přípravy,pak tam byla i hostina,všechno proběhlo v klidu a bez starosti
No my jsme na tom podobně :o) Já z Ostravy a přítel z Kladna. Svatba bude v Kladně, rodiče s bráchou a snad i s babičkou ubytujeme asi někde v hotelu poblíž, protože by se k nám všichni nevešli :)) A nebo to uděláme tak, aby přijeli až v sobotu ráno. Uvidíme jak jim to bude vyhovovat :o)
@mellissa24, meli, tak my si rovnou můžeme podat ruce ohledně těch měst :-) Každopádně, bacha na příjezd v den svatby !! D1 je přeci jen D1, vlaky taky nejsou nejspolehlivější. Aby to nedopadlo jako na oslavu mojí babičky ( 90-let )...Oslava v sobotu, v létě, domluva byla taková, že vyjedeme ráno z Kladna, za čtyři hoďky jsme tam... Takže v pohodě...Chá, chá, chá...ještě dneska se té grotesce směju :-) Kousek za Prahou nám začalo pípat auto, že jsme píchli. Takže zastavení, kontrola, nic jsme nenašla, jízda na benzínu, dofouknout a zkusit popojet...opět hláška z auta, že máme píchlo... takže volání do servisu, jestli by nám rychle vyměnili gumu. ( zatím asi hp´dka zdržení ). V servisu nám řekli, že nic píchlího nemáme, že jak jsme jen dofukovali, tak jsme zapomněli restnout palubovku a ta hlásila méně v pneu. Oukej... v pohodě... Ještě bláhově jsme si říkali, že hodina zdržení je v cajku. Najeli jsme na D1 a tam začlo tóčo, kousek od Jihlavy, převrácenej kamion, stáli jsme tam jako idioti skoro 4,5 hodiny :-( takže celkem už zdržení nějakých 5 hodin. Slavn.oběd v resturaci s babi jsme odpískali, ostatní na nás naštvaní, kde se courame, že s blahopřáním čekají na nás... Byly tři hodiny, když se to hlo... Za Olomoucí začal pes v zadu na sedačkách vypadáat divný zvuky. Najednou blééé, poblil sedačky, středový panel, sebe i přítele... ( Jako teď se tomu jen směju, ale bylo mi fakt do pláče, babičku mám strašně ráda a najednou toto. V autě se nedalo ject, to byl puch :-D Museli jsme zastavit aspoň na benzínce, kde nám půjčili vodu s jarem a hadr a my aspoň to největší smyli. Jenže nucené přestávky z Olomouce do Orlové, kvůli zažívačkám psa nám vzaly další dvě hoďky...Chdák blil jak šakal, necháme z čeho, v autě jezdí rád i delší cesty zvládá v pohodě...No ať se dostanu k věci. Na oslavu jsme dojeli v 17 hodin, z Kladna jsme vyjížděli něco po osmý... Všichni na nás nasraní, kde jsme, skoro všichno vožralí jako dánové ( sorry za ten termín ), z oslavy jsme neměli nic ( I když babička i rodiče jsou super, Ti to chápali ) a do dneška s z nás dělaj srandu....
Takže asi tak :-) nechci v žádném případě malovat čerta na zeď, jen píšu svou příhodu :-)
Já například jsem kousek od Prahy, přestěhovala jsem se k přítelovi kousek za Domažlice (170 km daleko od rodiny, známých, kamarádů...). Svatbu řešíme tak, že jsem každému napsala, že pokud budou chtít přespat, ubytování zajistíme, ale platit si ho budou sami (opravdu nemáme tolik finančních prostředků, abychom si mohli dovolit zaplatit každému spaní). Kdo bude z nejbližší rodiny chtít přijet den předem (musí se se mnou domluvit), tak není problém zajistit spaní u nás doma. Máme velký barák, takže místa je tu dost. :) Jinak neplatíme nikomu. Obřad naštěstí máme ve 14 hodin, k nám to trvá cca 2 hodinky jízdy, tak snad dorazí všichni včas. :)
Moje rodinka a i kamarádi z dřívějška to mají skoro 350 kiláků, nicméně budeme mít pronajatý statek už od pátku - bude tam oslava v sobotu večer. Takže co se jim to tak bude hodit víc, můžou přijet a spát tam, hodlám je na oplátku zapojit do příprav:).
@terkaz95 Tak když obnoví diskuzi někdo nový s dotazem, tak to chápu, ale jinak prostě radite někomu, komu uz je ta rada k ničemu.
Jinak me to nijak nedrazdi, klidně piš do starého vlákna, jen jsem na to upozornils :)