Mám kamarádky, kterým jsem na svatbě byla. Ale ony to dělaly ve velkém stylu, skoro 100 lidí apod. My chcem menší svatbu do max 30ti lídí. Z toho je hlavně rodina. Některé kamarádky vidím 1x za rok a nějak by mi nevadilo, kdyby na svatbě nebyly. Jen nevím, jak jim to vysvětlit, že já jsem u nich byla a ony nebudou. Navíc všechny mají i samozřejmě partnery a děti. A najednou by z naší malé svatby byla obří svatba. Zažíváte to taky někdo???
Ahoj nevěsty, já bych to vyřešila oznámením a oznámením s pozvánkou ke stolu. Oznámení společně s pozvánkou ke svatebnímu stolu dám tomu kdo se mnou bude celý den, pojede autem ve svatební koloně, bude mít na sobě vývazky.... A oznámení bez pozvánky ke stolu budu dávat jen těm u kterých chci abyy věděli že se budu vdávat, a pokud se přijdou podívat na obřad je jen na nich - pokud ano tak do místa obřadu se dostanou jak chtějí, ale nebudou mít ty vyvazky, namašlený auta atd.... Ale záleží jak je to u vás v okolí zvykem.... tady to každej takhle pochopí co znamena oznámení s pozvánkou a bez pozvánky...
Ahoj, tak viděla bych to stejně jako berrusska s tím oznámením a pozvánkami ke stolu. Jinak co se týče rodiny, tak to máme prostě dané, že kdo se z bratranců/ sestřenic ožení/vdá, tak už se nezve. I přesto, že patřím v rodině k nejmladším a byla jsem všem bratrancům a sestřenicím na svatbě, tak je nezvu. Jinak bych měla asi tak 100 lidí jen z mojí strany. Stejně je to vylej nalej, když jdeš musíš něco koupit či dát peníze a svatebčani vydají peníze za hostinu i za tebe. Když nejdeš nic nekupuješ a oni mají o osobu mín. Každý normální člověk to musí pochopit, že né všichni chtějí nebo mají na velkou svatbu. :)