Jak "nepozvat" na svatbu, aby se někdo neurazil?

Zobraz úvodní příspěvek
Mám kamarádky, kterým jsem na svatbě byla. Ale ony to dělaly ve velkém stylu, skoro 100 lidí apod. My chcem menší svatbu do max 30ti lídí. Z toho je hlavně rodina. Některé kamarádky vidím 1x za rok a nějak by mi nevadilo, kdyby na svatbě nebyly. Jen nevím, jak jim to vysvětlit, že já jsem u nich byla a ony nebudou. Navíc všechny mají i samozřejmě partnery a děti. A najednou by z naší malé svatby byla obří svatba. Zažíváte to taky někdo???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@ad.elle jojo, to máš pravdu:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj nevěsty, já bych to vyřešila oznámením a oznámením s pozvánkou ke stolu. Oznámení společně s pozvánkou ke svatebnímu stolu dám tomu kdo se mnou bude celý den, pojede autem ve svatební koloně, bude mít na sobě vývazky.... A oznámení bez pozvánky ke stolu budu dávat jen těm u kterých chci abyy věděli že se budu vdávat, a pokud se přijdou podívat na obřad je jen na nich - pokud ano tak do místa obřadu se dostanou jak chtějí, ale nebudou mít ty vyvazky, namašlený auta atd.... Ale záleží jak je to u vás v okolí zvykem.... tady to každej takhle pochopí co znamena oznámení s pozvánkou a bez pozvánky...
Odpovědět
@wallflower řekni jí, že děkujete za pozvání, ale že bohužel jedete na dovolenou...pak ji taky zvát nemusíš, anebo jí oznámko poslat až následně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak viděla bych to stejně jako berrusska s tím oznámením a pozvánkami ke stolu. Jinak co se týče rodiny, tak to máme prostě dané, že kdo se z bratranců/ sestřenic ožení/vdá, tak už se nezve. I přesto, že patřím v rodině k nejmladším a byla jsem všem bratrancům a sestřenicím na svatbě, tak je nezvu. Jinak bych měla asi tak 100 lidí jen z mojí strany. Stejně je to vylej nalej, když jdeš musíš něco koupit či dát peníze a svatebčani vydají peníze za hostinu i za tebe. Když nejdeš nic nekupuješ a oni mají o osobu mín. Každý normální člověk to musí pochopit, že né všichni chtějí nebo mají na velkou svatbu. :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?