Ahoj, mám dotázek.... má vtipná maminka mi oznámila, že po obřadu s ní musím nza matrikářkou, aby ji potvrdila propustku do práce :-o že ji to tak řeekli v práci:( přijde mi to divný....nevíte náhodou jak to chodí? Co zařídit , aby měla nárok na volno a já to nemusela řešit v den svatby? Díky moc
nebližší příbuzní¨
prostě by mama měla říct, že ten a ten den se vdáváš a zaměstnavatel by ji měl napsat automaticky den placeného volna....
rodiče a sourozenci mají ze zákona právo na den placeného volna v práci
http://www.podnikatel.cz/clanky/svatb...@wena86
@wena86 V pripade Tve maminky to muze resit bud neplacenym volnem, ci dovolenou, s tim ze muze k tomu pouze pridat tu potvrzenou propustku . Pokud vas bude oddavat matrikarka, tak ji predem pozadej - pred dnem svatby zda by mohla vzit s sebou razitko a mamince to potvrdit na miste. Lepsi reseni a bez starosti je vsak den dovoleny, ci neplaceneho volna - za predpokladu, ze Tvoje maminka nema narok na placene volno.
Jine je to u pohrbu, to ma clovek narok na 1 den, ale to uz je jine tema, avsak i v pripade pohrbu clovek musi do prace donest Umrtni oznameni, jako potvrzeni zadosti o den volna