Sháníme fotografa

Dobrý den, budeme mít v červnu 2020 svatbu a sháníme fotografa. Jelikož nás už svatba stála a bude stát mnoho peněz, sháníme cenově dostupného fotografa i s minimem zkušeností. Vím, že jsou fotografie na svatbě velice důležité, ale 6000 Kč za dvě hodiny focení mi přijdou nad náš rozpočet. Budu vděčná za jakékoliv informace 😊 Mnohokrát děkuji Bára
Odpovědět
Profilova fotka
@barbj Dobrý den, mohu se zeptat na termín? :-) Děkuji. S pozdravem, Marcela
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste oslovit kamarády, někdo s foťákem se určitě najde a za litr, za dva to rád nacvaká. Jistotu, že vám odevzdá koukatelné snímky sice mít nebudete (jestli vůbec nějaké odevzdá), nu ale ušetříte.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda bych zrovna na fotkách nešetřila, ono se řekne pár hodin focení, ale potom ty úpravy fotek a práce s tím po svatbě zabere mnohem víc času. :-) My máme dva týdny po svatbě, ten den utekl rychle, všechno pomine, ale fotky zůstanou, právě na ně netrpělivě čekáme. :-) Ale je to na vás, pokud vám stačí několik nic moc fotek s tím, že na tom ušetříte pár tisíc... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@prdinka314 přesně tak. Šaty se vrátí, jídlo se sní, pití se vypije a jediné co po svatbě zbude jsou vzpomínky, prstýnky a fotky.
Odpovědět
Přesně, kámoš s foťákem, co z toho bude mít nervy tři měsíce dopředu, a pokud den před svatbou neřekne, že je mu strašně špatně, a takzvaně vybouchne, tak tam něco nafotí. Sice nebude vědět jak vyfotit ani výměnu prstýnků a oddávající z něj bude "boží", ale bude to za svíčkovou. No a potom začne to dotazování - už máš nějaký ty fotky? Jé, promiň, vono se mi to smazalo. Tak ať se zadaří 🌼
Odpovědět
Děkuji Vám za příspěvky a rady. Už jsem v kontaktu s moc fajn slečnou 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@barbj Dobrý den, mě by zajímalo jaký máte rozpočet? To jste s fotografem nepočítali? Výdaje na fotografa/video by se měly pohybovat 15-25% z rozpočtu, alespoň tak se to tvrdí.
Odpovědět
Profilova fotka
@fotomaslo tak to ste úplne mimo. Kto dá pri bežnej 200-tisícovej svadbe za fotografa 30-50 tisíc?
Odpovědět
Profilova fotka
@matus_kereskeni nejdřív si lépe přečtěte můj příspěvek. Zřejmě jsem to špatně napsal. Ale chválím Vás. Spočítal jste to správně. Tu sumu rozdělte mezi dvě firmy/osoby: fotografa a kameramana ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fotomaslo keď ste to mysleli spolu mali ste naísať fotograf a kameraman, nie fotograf/kameraman. Pochopil som to teda inak, ako ste to mysleli. 25% je aj tak moc. Ak niekto dá 50tis. za kameru a foto, pravdepodobne sa nezmestí do 200tis.
Odpovědět
@fotomaslo Nas rozpočet je v pořádku. O to strach mít nemusíte. Jen odmítám platit někomu za hodinu prace 4000 Kč. To mi přijde přehnané. Ale už jsem v kontaktu se skvělou slečnou.
Odpovědět
@fotomaslo A možná mate Váš rozpočet takto nastavený, ale neznamená to, že je to tak dobře. Každý na svatbě preferuje něco jiného, někdo utratí 30 tisíc za šaty a ušetří na výslužkách, jiný nemá oběd pro všechny hosty. Svatba je každá jiná a když nechci dávat za fotografa tolik, neznamená to, že si neporadím. Nebo že svatba nebude skvělá...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@barbj Práce fotografa se nepočítá na hodiny práce strávené samotným focením. Neříkám, abyste si sehnala fotografa se zmíněnou cenou, jen do těch úvah prosím zahrňte kousek reality. Opravdový fotograf má opravdové vybavení. Dvě profi těla, každé průměrně třeba 50 tisíc. K tomu řadu objektivů pro každou příležitost, zase v desítkách tisíc. Stativy, karty (často dva sloty / tělo), blesky, odrazky, batohy... to taky nejsou stovkové položky. K tomu placení profi programů na úpravu, kvalitní monitor, rychlý komp, nemluvě o seminářích, worshopech (a knihách), do kterých se prve muselo investovat. Profesionální fotograf má letité zkušenosti, které zúročí během té jediné hodiny, co si ho najmete, čímž mu "zabijete" den, pak si sedá k počítači a ty fotky trvá nějakou chvíli, než udělá. Kolik činí vaše týdenní mzda? A zvládáte z té mzdy zaplatit nájem, energie, jídlo, spoření... zbyde vám něco "navíc", nebo vám přijde správné ze mzdy všechno zaplatit a být ráda za chléb a vodu? Kvalitní fotograf má co nabídnout, ale zadarmo to nebude. A obráceně, kdo nabízí zadarmo, nemůže nikdy nabízet záruku kvalitního výsledku. Ve finále je to na každém z nás, co si vybereme. Jen nemluvte tak s despektem o "hodinové" práci fotografa, neboť je za tím mnohem, mnohem víc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?