Tak poté, co jsem vyřešila fotoknihy (a Saal mi vyšel jako jasná volba), teď mám dilema ohledně toho, že si chci vybrat jednu fotku a dát si ji nad sedačku do obýváku... Jen teda vůbec netuším, zda zvolit fotoobraz-tedy foto na plátno nebo např. kapa desku, či hliníkovou desku? A u koho? Prosím zejména fotografy, co mají porovnání... Zatím mám Saal (asi Alu-dibond), pak jsem narazila na dantek.cz a ještě mám doporučené kvalitnifotky.cz. Na obrazy pak fofr-obrazy.cz. Nějak to nemůžu rozseknout, nevím totiž, zda zvolit ČB fotku nebo barevnou... na plátno asi ČB a na desku barevnou... No není to jen tak... Samozřejmě, beru v potaz i cenu...
:-D Tak místo zúžení výběru se mi má ještě rozšířit jo? :-D Děkuji za reakci, ale ty kapa desky apod. jsou na obdobném principu, též jsou pod vrstvou jakoby :-) A třeba na dantek jsou za super cenu, jen tu kvalitu netuším....
Fotky na hliníkové desce jsou náchylné na manipulaci - snadno se poškrábou a v Česku je umí málokdo. Nejlepší výsledky má pna Poneš z Brna, hledejte firmu fotografiks. Nejvhodnější jsou do bytu fotky na plátně - nehází odrazy, stálost barev je většinou dobrá a díky struktuře plátna se ztratí i jemná neostrost a lze tak tisknout poměrně velké formáty. Zvládne je většinou každá tiskárna. Ale hodně také záleží ny typu interiéru, někam se zkrátka plátno nehodí.
Zatím stále netuším... Vím, že cena/kvalita je luxusní fofrobrazy.cz, ale tam dělají jen na plátno a nám se to nehodí tolik do interiéru... Ze Saalu zas Alu DIbond je hliník a to se prý lehko poškrábe... U dantek.cz jsem jim psala, jak to dělají, zda laminace obsahuje UV filtr a na jakou desku to dávají... Tak možná kvalitnifotky.cz a tam kapa deska... Je to těžké...