Ahoj,
poptáváme fotografa na svatbu v sobotu 14.9.2019 na Hradišťku u Velkých Bílovic, která bude pouze ve čtyrech, takže nic velkého, focení cca 1,5h včetně obřadu. Místo je rezervované od 14:30 do 16:00 h. Je možné se domluvit, že úpravu fotek si uděláme sami, jde nám hlavně o hezkou kompozici a zachycení důležitých okamžiků :).
Děkuji a těším se na nabídky a ukázky fotek.
Dobrý den,
uvolnil se mi termín 14.9.2019. Prosím podívejte se na můj web. Když se vám budou líbit mé fotografie a přístup, neváhejte mě kontaktovat :) P.S. Fotím minimálně půldenní svatby. Rád vám řeknu proč.
S přáním pěkného dne Martin
@evel_9 Dobrý den, Váš termín mám volný. Odkaz na mé svatební portfolio naleznete hned pod vloženou fotografií. Budu velmi rád za Vaši případnou návštěvu. :)
Hradištěk je má oblíbená lokalita. Leč takto krátké svatby nefotografuji. Přesto, pokud by Vás má tvorba zaujala více, můžeme zkusit něco vymyslet.
S pozdravem a přáním krásných dnů
Honza
@martinvlcek Dobrý den, mohu Vás tedy poprosit o informaci proč fotíte jen 1/2 denní svatby? Jakou nabídku můžete tedy udělat nám v případě svatby jen ve 4? Napište klidně do soukromé zprávy. Děkuji, EV
@evel_9
Po pravdě tuto sezonu mám půldenní svatbu pouze jednu (a i tu mám roztaženou až do večera), všechny ostatní fotím minimálně celodenní :) Důvod je jednoduchý.. a když jsem se bavil s "mými" budoucími novomanželi, tak to všichni berou stejně jako já..
Tedy pokud nejsou pár "modelové" tak se nedokáží na povel během svatby uvolnit.. Focení je proces, je o vzájemné důvěře a ta nevzniká za hodinu. Tedy potkáme se minimálně jednou několik týdnů až měsíců před svatbou, spolu plánujeme svatební den, probíráme co mají rádi, vybíráme ideální čas na focení atd.
Jestli je obřad kolem poledne, tak věřte že ve většině případů je nejhorší světlo na venkovní párové focení. To nejlepší je až na podvečer. Nejen z těchto důvodů je potřeba čas. Jestli chce někdo focení na 1,5h včetně obřadu a chce si upravovat fotografie sám (profíci neupravené fotografie nedávají) tak většinou neumí docenit a zaplatit kvalitní práci fotografa. Jestli je to jinak, budu rád, když mě opravíte :) Klidně se ptejte, jestli chcete s něčím poradit.
@martinvlcek
Vaše důvody chápu.
Vzhledem k tomu, že se opravdu jedná o svatbu ve 4 lidech a po obřadu máme v plánu večeři v 6 lidech, zřejmě nemám správnou představu o tom, kolikahodinové fotografování by bylo tak akorát, když máme zájem o fotky jen z místa obřadu (nejde nám o fotky příprav, ani večeře).
Obřad je v 15h., jak píši výše a jsme si vědomi toho, že nejlepší světlo je v podvečer.
Návrh upravit si fotografie sami nevznikl z finančních důvodů, nýbrž proto, že každý má jiné cítění a jelikož s přítelem oba rádi fotíme (samozřejmě ne jako profesionálové, jen jako koníček), tak by nás bavilo udělat si to po svém :), čímž rozhodně nechceme shazovat práci profesionálů tím, že bychom jí nedocenili, byla to jen možnost a né podmínka.
Mohu Vás tedy poprosit o časový harmonogram na půl denní focení?
@evel_9
Dobrý večer, harmonogram vám takhle na dálku neřeknu, většinou probíráme na předsvatební schůzce (cca 1,5-2 hodiny). Vychází z přání páru, možností rodiny a lokace.. +mého doporučení jako fotografa.
Fotky z příprav jsou většinou právě ty nejupřímnější a velmi je ocení lidé, kteří zrovna na tak malé svatbě nebudou. Určitě se budete oblékat, trochu líčit, česat se a povídat si 😊