Proč mám někdy pocit, že lidi okolo mě jsou tatari?! Vyberu barvu svatby, spolu se 2 dospělýma druzickama, když se ptám na šaty,tak je to jedno mám něco vybrat..
Vyberu několikery šaty, a tyhle neee, a já nevím tamty neee a eee, tvl tak ať si je vyberou sami, krivdila bych mé sestře ta to pojala skvěle. Přidají se dvě malé družičky,jestli můžou prý, říkám jasně, jen barva šatů fuchsie a pošlu mustr.
Jedna mi začne posílat fialovou a různou jinou a ta nejmensi si vybere serikovou že fuchsiovou nechce aaaaaaaa sakraaaa
@vakasest To já vůbec nepopírám, každá má právo si přát, aby její svatba byla dokonalá. :-) Co se tu snažím říct je, že dokonalou svatbu dělají jiné věci, i když se teď může zdát, že bez družiček sladěných do jedné barvy to nebude dokonalé. Schválně se podívej na některá alba a spoustu holek pak zpětně říká, že výzdoby si nikdo nevšiml, že s tímhle a tamtím se nervovaly zbytečně apod. Já se v žádném případě nechci do nikoho pouštět, naopak si myslím, že ženy si mají pomáhat a právě proto apeluji na nadhled. ;-)
@simone5 já vím jak to myslíš :) "příští svatbu budu řešit jinak :D " néé to byl jen vtip :) ale máš pravdu :) je to tak ... záleží na tom že se máme rádi a že si to užijeme :) zbytek už je maličkost
@vakasest kdyby dokonalou :-D nejhorší je, že si to holky vymyslely sami namlsaly mě,donutily vybrat barvu a teď to najednou je problém to mi hlavně vadí :-)
@targi dej si do google fuchsiova barva a vyjede ti tisic odstinu vcetne odstinu fialovy,takze druzicky se ridily mozna tim. jinak ty barvy jdou spolu docela dobre,takze bych z toho nedelala zas takovy drama, dokud si nevyberou neco uplne mimo jako zlutou,modrou atd 8-)
@targi Nebo jim zkus říct, ať ti pošlou tři čtyři návrhy, do kterých by šly a ty z toho poskládej variantu tak, aby byly holky sladěné podle tvých představ a zároveň to byly šaty, které jsou ochotné si obléknout. :-)
Mno, mám pochopení pro nevěsty, které chtějí mít všechno dokonale sladěné. Na fotkách to vypadá úžasně... :-) Ale zároveň chápu i ty, které se nechtějí "podřizovat" diktátu nevěst. Sama jsem typ, že nemám ráda, když něco musím dělat podle mustru. Svatbe přece není o barvě, výzdobě, atd., ale o tom, že si přece dva lidí slíbí, že spolu vydrží vše dobré i zlé do smrti...
@herminavons souhlasim, sladeny svatby jsou krasny,ale nevesty nekdy prehani. Vzdy v praci vidim jaky to jsou diktatorky, nektery jsou fajn a daji moznost druzickam at se rozhodnou ale nekdy jsou nesnesitelny a vubec je nezajima,ze ne kazda z jejich 6 druzicek ma postavu na to co si vymysli...
Ja zas nejsem uplnej fanda ladeni lidi "do barvy svatby"- manzelem pocinaje, pres druzicky a hosty konce... Prijde mi to uhozeny, jakoby se z hostu (nedej boze-zenicha) delaly akorat barevny doplnky. Manzel neni dekorace, hoste nejsou doplnky a druzicky taky ne- jsou to (nebo maji to byt) neveste nejblizsi lidi, fakt je podstatny v jakej barve jsou obleceny? Aby zenich ladil s ubrouskama? Druzicky s pompomama? Kazdej dle sveho vkusu, o tom zadna, ale ja osobne ladila akorat barvu dekoraci a kvetin, ja mela cervenou jen kvetinu, manzel jen korsaz. A i tak byla nase svatba krasna ;)
Tak přesně proto to dopadlo teda tak, že jsem zadala dvě barvy a musí si vybrat sami. Na jednom střihu jedné barvy se družičky neshodly. Tak jsem zvědavá s čím přijdou, ale už je mi to fuk mám jiné starosti k řešení :-D
@targi Já jsem náhodou četla celou diskuzi. Chápu, že tě trápí, že jsi věřila svým kamarádkám, dospělým hokám, o svědkyni nemluvě. Jsme přeci dospělí lidé, kteří by se měli rozumně domluvit. Ale dodávám, že někdy je člověk trochu zaslepený pocitem důležitosti vlastní svatby a pak už třeba ztratí nadhled. Rozhodně to chce empatii a toleranci. Z obou stran. Neber to, prosím, jako kritiku, ale ze tvé strany mi ten nadhled trochu chybí...
@targi já tě chápu, že tě to štve z principu, když to vlastně vymyslely ony. Ale ve výsledku by mi ladění do více tónů jedné až dvou barev možná přišlo daleko přirozenější a hezčí (kamarádka měla na svatbě všechny hosty oblečené na škále růžová až fialová a vypadalo to úžasně - jen ke mně se to tenkrát nedoneslo, ale stojím na fotce vzadu :-D ). Ve výzdobě máte taky jen fuchsiovou? Zkus to s družičkami prokonzultovat, jestli byste našly nějaké vzájemně ladící odstíny. A malé družičky bych vybírat nenechala, to už by bylo na mě moc demokracie, prostě jim řekni, co bude a basta :-)
@kristynar Naprosto souhlasím, taky nejsem ten tip, co by chtěl vše v barvě svatby a ještě třeba nutil hosty k tomu, aby pánové měli kravatu v barvě svatby...jak píše Kristynar-nejsou to dekorace :-D
my mame svatbu do modre a je jedno jaky odstín o to bude fotka veselejší , když bude mít každý jinou barvu... vitame i jeansy,... nechcem pohrřeb chceme se smát od začátku do konce
@kristynar Naprostý souhlas....čeho je moc, toho je příliš ;-) Mě neladilo nic s ničím a nemylím, že by to ve výsledku vypadalo blbě....jen na pár věcech se objevila starorůžová..
Me tedy trochu pripada, ze ty tve druzicky chovaji jako deti. Neuznavam moc "ja jsem nevesta a vsichni se pominte", ale od tebe mi to tak nevyzniva. Dost chapu, ze te to stve a prijde mi pres caru, ze holky nejsou schopne rozumne rozhodnout. Zalezi, jakou mas trpelivost - male druzicky bych vubec neresila: "chces byt mou druzickou? V poradku, ale vem si tyhle saty. Nechces saty? V pohode, ale pak jsi klasicky host." Jinak se zblaznis.
S temi starsimi - tezko rict, pomohlo by, kdybys jim otevrene rekla, ze to, ze si nemuzou vybrat te nici a stresuje? A ze by ti pomohlo, kdyby se rozhodly?
Jinak s hornimi nazory tady moc nesouhlasim..Jasne, ze svatba neni o tom, ze vse musi byt tip top a na tom to nestoji, ale pokud se dohodnu s holkama, ze budou (chteji!!!) byt druzicky, smi si vybrat barvu a saty, ale ony porad maji problem, prijdou mi dost ujete a osobne bych uvazovala, ze se na ne vykaslu a budu bez druzicek. Nemam z tebe pocit, ze bys vsechny do neceho cpala a nezlobte se na me, ale aby si druzicka, ktera dostala na vyber barvu i saty, nebyla schopna vybrat, to mi prijde dost pres caru z jeji strany. Kdyz jdu za druzicku (jednou jsem byla), tak holt neni vsechno podle me, ale musim se i prizpusobit. Taky jsem jako druzicka nemela saty na zem, protoze nevesta po nas chtela kratke, a prezila jsem to - respektive mi to prislo samozrejme.
@poinsettia pokud se nepletu, drive mely druzicky slouzit k tomu, aby odehnaly zle duchy od nevesty. Mely byt oblecene dost podobne jako nevesta a kdyz kracely pred ni k oltari, meli na ne sednou duchove misto na nevestu.
V dnesni dobe ja osobne chapu druzicky jako nevestiny nejblizsi "druzky" - kamaradky/sestry, ktere ona takto muze mit behem svatby co nejblize u sebe a ktere ji se zarizovanim a organizaci svatby pomahaji.
Já taky družičky neměla,chtěla jsem mít malou družičku a malého mládence,ale nikdo z mých známých nemá malou holčičku :-| Každopádně na svatbách se mi líbí když jsou družičky malé dětičky,dospělé holky mi připadají divně...
@vakasest
Sorry, ale ty píšeš, že družičky nikdo nenutí aby souhlasily a přitoms e Ti nelíbí, že Tvá svědkyně nesouhlasí.... Trochu konzistence by to chtělo.
Jinak dle mého trvat na stejných šatech pro vícero holek, pokud nejsou stejné barevné typy a nemají stejné postavy je blbost. Lepší je řešení tón v tónu nebo mít prostě duhové družičky. Ne každá barva a odstín sedí všem. Přikláním se k holkám, taky bych to zbytečně nehrotila - mě spíš svatby až tak moc laděné přijdou kýčovité...
@targi
Hele to máš jednoduché - pokud to chtěly ony a Tobě na tom vlastně vůbec nezáleží, tak to neřeš :) Jestli chtějí ladit/jestli chtějí být družičky, tak ať si to vyřeší mezi sebou. v opačném případě prostě družičky nebudou a hotovo. Ušetříš tak sobě zbytečné nervy. Mě teda úplně stačí nervy kolem nutných věcí, jako jsou šaty, kytka, dort, místo na hostinu. přidělávat si dobrovolně další si nehodlám.
Hurraa holky se nakonec shodly na jedněch teď jestliže jim ještě budou slušet :-D Ale každá řekla že tyhle by mohly sedět, tak uvidíme :-D
Ta nejmensi vzdoruje ale už to fakt neřeším vybrala si místo fuchsiove serikove, prostě fuchsiovou NEEEEEEE a to jí původně chtěla. :-D :-D fakt na to už nemám nervy :-D :-D