Družičky a družbové. Jaká je jejich úloha?

Ahoj, jsem totální amatér, chci mít svatbu tradiční, nemám teď namysli novodobé tradice ale ty starší jako je čepčení nevěsty atd. Akorát vůbec nevim k čemu jsou vlastně na svatbě družičky a družbové? :-| a jaká je ta jejich úloha na svatbě?Díky
Odpovědět
Tak nevím, jak je to obecně ale u nás to je takhle: malé družičky a družičáci:) jsou hlavně na ozdobu :-D Jejich úkolem je být roztomilí :)))) A pak budu mít 4 velké družičky. Za družičky mi jdou hlavně proto, protože jsou mi fakt hodně blízké a hodně pro mě znamení a chci, aby měly při svatbě nějaké "vyšší postavení". A samozřejmě od nich očekávám výpomoc :) Ráno mi pomůžou se připravit, budou mít u sebe moje věci (šminky, mobil, kapesníček atd.) a na hostině se mi pak starají o zábavu. Prostě takové moje pravé ruce :)
Odpovědět
Družičky mají být dospělá svobodná děvčata, které jsou obdobně v bílé oblečená jako nevěsta a drží se kolem ní kvůli její ochraně před zlými duchy a uhranutím, prostě mají mást a případně to má trefit je:-)
Odpovědět
aháá, tak díky za osvětu, jsem v tomhle fakt mimo ;-) No a ti družbové předpokládám je něco podobného pro ženicha, že?A svědkyně asi nemůže být zároveň družička, nebo jo?
Odpovědět
Profilova fotka
No malá družička bud hází lítečky před nevěstou nebo jí pomáhá nést vlečku a malý mládenci asi nesou na polštářku prstýnky. Ne,
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam jednu druzicku a mladence - meli by byt mladsi nez nevesta se zenichem, ale dospeli ;-) druzicka pomaha oblekat nevestu, zdobit auta, pripinat hostum myrty a byt neveste po ruce a mit jeji veci ve sve kabelce. U nas pred hazenim do kolace take dela cteni, ktere je u nas to same uz desitky let. Taky jsem jednou druzicku delala, je to u nas pocta. Mladenec vede nevestu ke stolu pred hazenim do kolace :-) Druzba je clovek, ktery ridi svatbu, tzn. stara se, aby vsichni byli tam, kde maji byt, take se stara o zabavu a dela pripitek. Pak jeste mame komorase - to je clovek, ktery se stara, aby vam nevyschlo a aby na stole nic nechybelo x-) A male druzicky jsou takove bonbonky na ozdobu 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?