Změna křestního jména společně s příjmením, jde to?

Profilova fotka
Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte tušení, zda jde změnit křestní jméno? Když už se mi o5 bude měnit občanka a změnu jména chci už déle, tak bych to mohla či nemohla sfouknout najednou? Děkuji za odpovědi!
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkasem uplne zmenit nejde, jde to jen ve vyjimkach, kamaradka si chtela zmenit krestni jmeno,a to ji rekli ze to nelze,ze jedine pridat druhe,tudiz ma dve krestni jmena,a predstavuje se tim druhym,ktere prave chtela
Odpovědět
Profilova fotka
@tessie187 aha aha aha :-) Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkasem A jak se jmenuješ? Proč si chceš změnit jméno? A na jaké?
Odpovědět
Profilova fotka
Tusim ze ty vyjimky jsou v pripadech esmeralda atd... Taky sem chtela,jelikoz svoje jmeno nemam rada,jen jeho obdobu, ale bohuzel
Odpovědět
Profilova fotka
@pet23 Jmenuji se Barbora a vadí mi. Chtěla bych se jemnovat Barbara- protože to mi v této formě nepřijdee tak tragické (-_- ) @tessie187 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkasem Jedna docentka u nás ve škole se vdala a změnila si i jméno. Takže kromě nového příjmení z ní byla ještě místo Marty-Martina a šlo to:)
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkasem A já když jsem koukala na tvoji přezdívku, pod kterou tu jsi, tak jsem si říkala, že Barbora určitě nebudeš, to by sis měnit nenechala, pak mě napadlo, jestli nebudeš třeba Barbara....A ono je to přesně opačně :-) Mně se teda tvoje jméno líbí :-)
Odpovědět
Já si myslím,že to jde,protože já jsem taky nechtěla být Andrea a když mi bylo 15,tak to babička zjišťovala a tenkrát za poplatek 500,- by mi to změnili.Jenže mě se hodně líbila Nela a pak mi mamka říkala,ať si dám třeba Adrianu nebo něco podobného k mému jménu,ale to se mi nelíbilo,tak jse si nechala své původní,abych to nekomplikovala,když by mi každý z mojich kamarádů,rodiny říkal stejně pravým jménem,že by si nezvykli :-(
Odpovědět
Ahoj... Já jsem si teď měnila příjemní, protože chceme s přítelem úplně nové po svatbě a ne, aby si jeden bral příjemní toho druhého. A musela jsem podat žádost s odůvodněním na matrice, kde mám trvalé bydliště. Za poplatek 1 000 Kč mi vyhověli. Příjemní hanlivé nebo směšné změní bez poplatku, z ostatních důvodů dle posouzení. Myslím, že úplně stejně by to mělo být i se jménem! A také myslím, že je to o lidech, na který natrefíš na úřadě... Hodně štěstí!:)
Odpovědět
Je to tak, že křestní jméno změnit jde, pokud dělají problémy, je to jen postup matriky, ale jde to. Poplatek 1000,- Kč a v případech Barbora-Barbara by snad neměl dělat problém nikdo.
Odpovědět
Profilova fotka
@kerasi tím pádem se mi to líbí :-D ale museli to trošku pozměnit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?