Ahoj holky, měla bych otázečku? jak je to s cestovním pasem, kdybychom jeli na svatební cestu hned po svatbě? udělají mi nový pas dříve, než se vezmeme?
Můžeš si udělat pas ještě na staré příjmení, ten platí 3 měsíce od změny jména. Nový pas na nové příjmení ti vystaví, až budeš mít oddací list a pokud bys na něj hodně spěchala tzv. BLESK (vydání do týdne) pas je také možnost, akorát že stojí 1500,-.
ahojky, co já vím, tak pas ti platí ještě půl roku po svatbě.Takže na svatební cestu hned po svatbě jed můžete.Do předu ti ho myslím neudělají, .Já řeším problém, že Tomášovi končí OP 2 měsíce před svatbou a taky musímít novou.Já si teď nechala dělat pas a po svatbě zase novej ....... Bleskový pas ti ale třeba neplatí do Egypta - tak pozor na to :-)
@klouzek Pozor, bez nové občanky se dá vyřídit max. pas a řidičák (možná zdravotní kartička). Ostatní věci jako bankovní účet, katastr, úvěry, hypotéky se dají vyřídit až s novou občankou. Můžeš se zeptat lennikk, ta teď tyhle věci obíhala.
A holky, nevíte náhodou, jestli se platí za to, když si přítel nechá do pasu zapsat dítě? Četla jsem, že to už od července nepůjde, že dítě musí mít svůj vlastní pas, který bude platný jen rok.