Nám třeba na matrice v Libochovicích řekli,že termíny na rok 2014 budou vypisovat až v lednu příštího roku,protože doteď nevědí,co se tam bude udávat za jiné akce než svatby,např.výstavy ,natáčení a tak...
Milé nevěstinky, záleží více méně na ochotě matrikářky. Pracuji na úřadě a třeba vím, že naše matrikářka přijímá +- od září přestože termíny budou schválené až v listopadu ... Má prostě diář na příští rok a tam si to zaznamenává .. pak třeba i s ohledem na to připravuje termíny. A proč matrikářky mluví o termínech listopad prosinec? U nás tedy to funguje tak, že svatební termíny sice připravuje matrikářka, ale schvaluje Rada města. Rada města má plán práce (ten se dělá na rok, či na pololetí) a záleží na tom na kdy se při schvalování plánu práce ty termíny zařadily.
No, já si volala minulý měsíc na matriku, že chci 12.7. a ona mi řekla, že ten den oddávají pouze v kapli a už je dokonce plný! Takže já bych nečekala, .. doma jsem se dohodla se skoro-manželem, že to budemem mít 31.5. a druhý sen jsem volala a už měsíc mám zamluveno:) takže za zavolání a zeptání nic nedáš
Já si rezervovala termín dnes a paní matrikářka mi i říkala, že pro září 2014 ještě nemá připravený kalendář :-)
Ovšem napsala si mě...teda doufám :-D
Ale třeba na matrice Prahy 2 když jsem se ptala na termíny ve Viničním altánu taky na září, bylo mi řečeno že termíny budou až na jaře a to díky vinobraní, které se tam každý rok koná. A to jsem přitom chtěla hned první sobotu v měsíci.