Církevní obřad pro nevěřící mimo kostel

Dobrý den/ahoj, potřebuju poradit, s přítelem se chceme brát, jsme oba nevěřící a nepokřtění, ale matrika nám odmítla termín na který máme už naplánováno spoustu dodavatelů. Řešíme tedy církevní obřad, jak je to s dokumenty? Co všechno je k tomu potřeba, když chceme svatbu mimo kostel a k tomu církevního oddávajícího? Co všechno k tomu potřebujeme? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju předem za odpovědi
Odpovědět
@misham98: Tak jestli chcete uzavírat církevní sňatek jako nevěřící a nepokřtění, musíte v první řadě sehnat někoho, kdo vás bude ochotný oddat. Dokumenty jsou stejné jako když se berete na úřadě, tzn. stejně to musíte řešit přs matriku. Oddávající by vám ale měl být schopný říct, co od vás potřebue.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od misham98:

Dobrý den/ahoj, potřebuju poradit, s přítelem se …
@misham98 My jsme to tak měli, oddal nás apoštoslký kněz ze Vsetína. Předtím jsme museli na matriku, pod kterou spadá místo obřadu, tam vám vystaví potřebné papíry, ty dáte pak knězi a ten vám je po obřadu vrátí a s nima jdete pak na matriku pro oddací list.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od misham98:

Dobrý den/ahoj, potřebuju poradit, s přítelem se …
@misham98 My jsme řešili to stejné, nakonec jsme si našli evangelickou farářku (paní Martina Kadlecová, byla moc hodná, mrkněte na internět případně po dalších, např. Martin Kopecký, Sandra Silná...) a domluvili jsme si s ní schůzku, ta nám řekla co a jak. Pak zhruba dva měsíce před obřadem jsme zajeli na matriku a vyplnili žádost o církevní obřad, pak akorát vyzvedli a dali paní farářce. Žádné extra doklady nebyli potřeba. A pak po obřadu jsme je zanesli na matriku a pak už jen vyzvedli oddací list :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?