Česko-anglická svatba. Co vše je k tomu potřeba?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj nevěstinky, jsem moooc ráda, že jsem našla takovéhle super místo na pokec a moc doufám, že mi budete moct poradit...příští rok si beru angličana, u nás na Moravě. Zjišťovali jsme si už, co je k tomu všechno potřeba, ale já mám takový pocit, že je tam něco, co nám neřekli a že pak budeme muset lítat na poslední chvíli.. Takže bych moc ocenila, kdybyste mi mohly poradit a říct všechno, co o tomhle tématu víte nebo jste slyšely..Předem moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, mam pro vas takovy orisek. Den po svatbe mi konci platnost pasu. A v patek po svatbe(sobota) letime zpet do Anglie, ted babo rad, jak to vubec vyresit. Na Matrice mi pani rikala, ze mi snad vydaji expresni pas, kdyz potrebuju vycestovat, ale nevim, nebudu mit obcanku!
Odpovědět
Profilova fotka
@aluskaasimon Alu jaky den mate svatbu a kdy pak letite zpet? Muzes si nechat udelat expresni pas, ktery plati myslim jen pul roku. Ten by ti meli vystavit kdyz jim ukazes rodny list a oddaci list ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bluejay 13.8. v sobotu. Ty jsi vazne zlato! :-) Na Matrice pani povidala, ze nam oddaci list vystavi hned v pondeli. A taky nas pani pochvalila, ze uz mame vsechno tak rychle hotovo. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bluejay ahoj, zacinam cist Tvuj blog...je to super...uz se zacinam tesit. Diky za tipy na ubytovani. Ten ranch Clinta Eastwooda vypada krasne x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes posledni den v praci a zitra hura do CR. Vic nez ze svatby mam stres z toho, abych vsechno stihla zaridit v praci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chrissy11 Preju hodne stesti a pevne nervy! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chrissy11 Ty blaho ty se uz v sobotu vdavas!!!!!! x-) :-) At vam vsechno vyjde dle predstav a mate ten nejkrasnejsi den!!!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aluskaasimon @bluejay Holky dekuju :-) Hlavne at nam neprsi, cely odpoledne planujeme venku na terase (v zaloze je i mokra varianta, ale to by nebylo ono) Kdyz se tam divam na predpoved na Brno tak zatim nic moc- snad se to jeste zlepsi. Fingers crossed :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chrissy11 Tak nevesto myslim na Tebe, doufam ze mate krasne pocasi!!! Uzij si svuj krasny den! x-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bluejay Dekuju, vsechno se podarilo, pocasi nemohlo vyjit lepe. Ted jen prebalit kurt a huraaaaaaaa na svatebni cestu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj - mam prosbu: jak se politicky korektne anglicky rekne černoch??? prosim - neberte to jako provokaci, utok nebo jakkoliv jinak - ptam se, protoze to proste nevim a potrebuju info "od pramene".... Afroamerican mi prijde v Evrope ne uplne spravne :-D a tak me napadlo, ze se proste zeptam na BRMS, pac tady se vi vsechno.... dekuju predem za odpoved vsem cesko-anglickym nevestam! Andelika
Odpovědět
V Americe se správně říká african american, nebo black american. a v Anglii normálně Black (Blacks) nebo black english záleží v jaké větě to chceš použít :)))) .... ale je to dobrá otázka :)))
Odpovědět
Článek se načítá
Mimochodem, je tu někdo kdo si letos bere nebo bral cizince v Praze ? Já se vdávám 10. září za Američana na Farmě Michael ..... tak bych si na tohle s někým ráda popovídala :))))) díky
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky, chtela jsem se zeptat..planujeme s pritelem svatbu na pristi rok, ale zijeme v UK..jen by me zajimalo, jak casto je treba jezdit domu, co se tyce vyrizovani a tak? mam velkou rodinu, ktera m i hodne pomuze, ale i tak presne nevim, co vsechno treba a co presne zaridit..tento rok uz nemam dovolenou, takze driv nez po Novem roce se domu asi nedostanu..a i tak se bojim, jelikoz mam jen 21 dni dovolene..ze to proste nemam sanci stihnout..:(
Odpovědět
Profilova fotka
@matery Ahoj stačí 2x jednou an rezervaci termínu a jednou na potvrzení třeba mě radnice výjde vstříc tak nemusim přijet měsíc před svatbou a bude jim stačit týden :D hodně věcí pořídíš přees net jako výzdobu atd jen ještě asi osobně bude chtít dohodnout místo hostiny myslím že když to dobře naplánuejš bude ti stačit jeden/dny na zařízení matriky a hostiny a týden před svatbou taky záleží jak velkou svatbu plánujete.
Odpovědět
@matery - urcite si zavolej na matriku a zeptej se, co vsechno budou vyzadovat vyridit osobne. Krome te matriky / kostela Ti vsechno mohou zaridit pratele a rodina - zalezi na tom, jak moc se chces angazovat osobne. S dobrym planovanim bys mela byt uplne v pohode. Ja jsem byla doma dvakrat a potreti jedeme az v zari pred svatbou a krome toho, ze kamaradka byla obhlednout misto na hostinu, jsem si vse zarizovala sama. Napis si v bodech vsechno, co je potreba zaridit (vcetne data, do ktereho je danou vec treba vyridit) a postupne si kazdy bod rozepis na jednotlive ukoly. Kazdy v rodine muze byt zodpovedny za neco. S internetem, emailem a telefonem se da dneska zaridit uz skoro vsechno. O2 ma v UK v nabidce "add on" International Favourites - k tomu Ti mimo jine prideli ceske telefonni cislo - takze dodavatele, rodina a pratele apod Ti mohou volat napr. na prazske cislo a dovolaji se Ti na britsky mobil - to se mi osvedcilo. Zacala bych opravdu telefonatem na matriku - zeptej se, jak rezervovat datum a misto, protoze bez data vlastne nemuzes delat vubec nic... Pak pokracuj tim, na cem zavisi dalsi veci a ktere jsou rychle pryc nebo se rezervuji dlouho dopredu (misto na hostinu a fotograf). Na vyrizeni britskych dokumentu (pokud je nastavajici Brit) si nech neco pres mesic (Non impediment trva mesic + nekolik dni na apostilu), rodny list - potrebujes tzv. dlouhy (ne kratky, ktery davaji rodicum) vystavi do tydne (+ apostila) to muzes naskenovane poslat prekladatelce a pak se tam jen stavit s originaly na svazani. Doba platnosti Non Impediment dokumentu by mela byt 6 mesicu. A urcite doporucuji udelat si budget / cenovy rozpis uplne vseho - clovek by neveril, jak male "blbinky" naskacou. Promin, trochu jsem presahla ramec Tveho dotazu. :-) Kdybys cokoliv potrebovala, dej vedet. Drzim palce
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju moc...vim, ze rodina mi doma hodne pomuze..jeste nemame presne datum, ale verim, ze to bude pristi rok v lete..takze az bude datum, pustim se do toho...myslela jsem si , ze to bude horsi..:D..tak snad to zvladnem ;-) Ja uz vim, co a jak chci, vim, kde bych chtela mit obrad, takze pak uz jen rezervovat misto..Dekuju moc holky:)
Odpovědět
Profilova fotka
@matery Tak to jsi na tom lépa jak já já pořád váhám mezi 2ma místy :D držim palce a kdyby něco klidně písni. Když budu vědět klidně ti pomůžu ta česká birokacie je občas na mašli.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mam dotaz :-) Bereme se pristi rok v cervenci v cechach a premyslim jak to bude s cestou zpet do anglie a s libankami nejspise do mesice, myslim co se tyce dokladu. Je mozne si zazadat o obcanku v cechach hned po svatbe a odletet do anglie a na libanky se starym pase, ktery si pak zmenim v anglii na britsky anebo je to slozitejsi?Urcite s tim nektera mate zkusenost, zatim dekuju a tesim se na odpoved;-]
Odpovědět
Profilova fotka
@katkanejka stary pas ti bude platit jeste 3 mesice po svatbe, takze si na nej klidne muzes booknout libanky. O obcanku muzes zadat az s oddacim listem, takze zalezi na tom jak rychle ti ho vydaji. Novou obcanku si potom musis vyzvednout osobne. Nejsem si jista jak je to s tim menenim na britsky pas, tusim, ze na to musis delat nejaky zkousky (ale o to jsem se nikdy nezajimala tak fakt nevim)
Odpovědět
Profilova fotka
@chrissy11 Pane ju, zkousky? tak na to jsem zvedava a ty jsi si pas nemenila?mas porad cesky pas?Ani nevim, mas pred nebo po svatbe;-]]]
Odpovědět
Profilova fotka
@katkanejka Ja mam 2mesice po svatbe, jeste nemam ani novou obcanku ;-). Teda mam o ni zadadano,ale do CR nepojedu driv jak v listopadu. Dnes mi prisel prelozeny oddaci list, takze od pondelka zacnu menit jmeno v UK( ridicak, banku atd). O britsky pas jsem se nikdy nezajimala, protoze si nemyslim, ze by to pro me melo nejake vyhody, ted kdyz jsme v UK tak je to asi uplne jedno. Casem o nej nejspis pozadam(kvuli detem),ale zatim me nic nehoni. Na to abys mela britsky pas se musis stat britskym obcanem a na to se ted sklada test. Mrkni na: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/bri... http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/bri...
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, to je vlastne pravda, takze si jen zazadas o novy pas v cechach?Nevim proc ale nejak jsem si myslela, ze bude jedno ci si zazadam o cesky pas v cechach anebo o anglicky v anglii, coz by bylo jednodussi, protoze jsem vetsinu casu tady. Ale stejne si budu muset dojet pro obcanku, tak si rovnou pak zazadam o pas;-] A co svatba, slo to hladce, byla jsi nervozni?Ja jsem docela dost a to mam rok pred sebou, tak snad to pomalu opadne;-]V rijnu si jedem teprve domluvit termin, driv nam ho nechteji dat, tak snad ho uz dostanem, taky doufam, ze k tomu nebudou chti vsechny ty papiry, ktere nesmi byt starsi nez 6mes, pac nam na poprve rekli ze to musime mit pri zamlouvani terminu a podruhe, ze staci pasy a bude to jen nas problem, pokud to nebudeme mit pred svatbou, tak uvidime. Zatim pa a dekuju za rady;-]
Odpovědět
Taky se přidávám, prosím info co je vše potřeba, příští léto si beru angličana...díky Katka
Odpovědět
@andelika Afro american
Odpovědět
Profilova fotka
@katkanejka Svatba byla super, nervozni jsem byla hlavne v pripravne fazi(kdy jsem ani nevedala kde zacit), pak uz ani moc ne, treba ve svatebni den jsem byla uplne v pohode a prislo to na me az kdyz me tatka vedl dolu ze schodu, tak se mi zacaly klepat rty a probrecela jsem skoro cely obrad. Termin za nas zamlouvala pani z agentury, ale vim ,ze ty dokumenty jsme vyrizovali az 3mesice pred svatbou-prave kvuli jejich omezene platnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Chtela jsem se zeptat, jak jste resily jazykove bariery mezi svatebcany...Anglicka strana samozrejme cesky neumi a ceskamoc taky ne...Mam tak trochu obavu, aby svatebcani nebyli rozdeleni na dva tabory a vubec nekomunikovali...Jake mate zkusenosti?A co DJ?Meli jste ceskeho?Myslela jsem si, ze by bylo dobre, aby mluvil trochu anglicky...Ale zadneho neznam...Nema nekdo nejaky tip?Diky moc Zuzka
Odpovědět
Profilova fotka
@zuznana my jsme ve ctvrtek pred svatbou usporadali grilovani selatka na zahrade mych rodicu. Anglicka i ceska strana se tak seznamila, vypila se becka piva a 4 litry slivovice a vsichni se dobre bavili :-) Na svatbe uz to pak bylo klidnejsi, ale vsichni se uz znali, tak odpadl pocatecni ostych ;-) Co se tyce DJ, tak my jsme meli jednoho moc fajn z Ostravy, anglicky umel jen trochu, ale uplne to stacilo. Jestli chces, poslu Ti kontakt, ale asi to mas trosku z ruky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuznana my jsme to udelali stejne jako@veronila; v patek pred svatbou jsme meli rodinnou veceri ( aby se rodice + nejblizsi rodina seznamili) a po veceri jsem pozvali i zbytek anglickych hostu a par mojich ceskych kamaradu, takze se lidi seznamili uz den predem. Nejlepsi to bylo pro mou maminku, ktera neumi anglicky a tak jsem aspon mela v patek cas ji vsem predstavit a ve svatebni den nam odpadlo zdvorilostni tlumoceni a predstavovani. Na svatbe jsem pak mela dve sikovne sestrenky(anglicky mluvici), ktere se tak nejak ujaly anglickych hostu a kdyz bylo potreba tak neco prelozily. S pribyvajicim mnozstvim vypiteho alkoholu se spolu bavili uplne vsichni. Secteno a podtrzeno, nema cenu se kvuli tomu moc nervovat, ono se to nejak vystribri. Kdyz bude co pit, lidi se o sebe postaraji a zabrany odpadnou velmi rychle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuznana Co se Dje tyka, tak myslim, ze anglicky trochu umel, ale vzhledem k tomu, ze nam muzice dost zalezelo tak jsme meli napsany podrobny seznam vsech skladeb, ktere chceme zahrat(poradi jsme nechali na DJovi). A pokud chtel nekdo zahrat neco mimo seznam, tak sel za DJem a uz se nejak domluvili( nazvy pisnicek jsou prece mezinarodni). :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?