Mnoho nevěst zde má fotky svatebního cukroví, které si pečou sami, u některých alb opravdu radost pohledět. Jaké všechny druhy pečete? Máte nějaký opravdu dobrý recept?
Kdy cukroví pečete a jak ho budete skladovat? Máte zkušenost s mražením? Doporučovalo mi to několik známých, vyzkoušet se to teprve chystám.
Kolik počítáte cukroví na hlavu? Bude na stole i ve výslužkách.
Já budu dělat cupcake, již jsem měla na rodinné oslavě a velmi mě potěšilo, že se po nich jen zaprášilo, a perníčky. Mamka mi udělá koláčky a makronky. S drobným cukrovím si ještě lámu hlavu - vyjma lineckých nemám ozkoušené nic.
Moje máma dělala klasické svatební koláčky-takové ty šátečky, povidlové a tvarohové a dávala je do mrazáku, Byly perfektní. A pak dělala linecké, to se dá dělat dost dopředu, aspoň se rozleží.
Šátečky: 600g polohr. mouky, špetka soli, 2 vejce, 1 máslo, kvásek: ,léko, droždí, 6 kostek cukru (bez mouky, těsto nekyne! ) + náplň. Hned po upečené se šátečky potřou máslem s rumem a obalí v cukru.
linecké je klasika, můžeš experimentovat s náplněmi, nemusí to být jen marmeláda, nebo nedávat nápľ a jen navrch marcipán, čokoládu, polevy.. udělat různé tvary a velikosti.. stačí pohledat inspiraci na netu.
Já pravidelně peču ve vetším cukroví na vánoce, tak mám pár druhů, které budu dělaat i na svatbu..
Já jsem dělala koláčky povidla + tvaroh (ne šátečky), linecké, kremrole, plněné košíčky a mini muffiny. Mamka udělala ještě dortíčky polévané čokoládou s mandlí uprostřed a jakési mušličky. Počítala jsem 5 ks. koláčků na osobu a min 1 ks od každého druhu na osobu - nakonec to vyšlo od každého 2 a více ks/osoba. Kdyžtak mrkni na můj profil, mám tam vše nafocené. Případně ráda pošlu recepty :)
Jinak taky jsem všechno zmrazila. Pekla jsem začátkem července a svatba je až na konci srpna. Sama mám ale vyzkoušené, že cukroví z mrazáku je ještě lepší než čerstvé - je odležené a krásně vláčné. Vánoční cukroví jsem taky zamrazila a vytahovala někdy v květnu... bylo dokonalé :)
Čtu tady o zamrazování lineckého drobného cukroví (vánočního), prosím kdo to tak děláte, zamrazujete jen pečivo (upečené těsto) nebo už hotové cukroví s náplní a polevou? A co udělá v mražáku marcipán? Děkuji za poradu...
@nanani@yves6511 Ano,zamrazuji vše a už hotové,naplněné krémem. Nebojte se toho, mám to vyzkoušené já, mé kamarádky a dokonce i má babička - ta dělá kremrole, rovnou naplní bílkovým krémem a vrazí do mrazáku - jsou bezkonkurenční :-)
Nejdůležitější je správné skladování - ideálně do pořádně těsnících krabiček, případně do důkladně zavázaných sáčků - aby cukroví nenačichlo od jiných věcí v mrazáku...
Košíčky mám s vanilkovým,kakaovým a kávovým krémem,polité čokoládou a posypané kokosem...