Dobry den, zajima me jak konkretne probiha zapis na matrice v Brne a co k tomu potrebujeme. Je nutne to vyrizovat osobne v Brne, nebo staci poslat postou pokud jsme z daleka? Dekuji za rady
Dobrý den, stačí zaslat přes matriku z místa bydliště. Potřebujete iniciály svědků, oddací list z toho místa + ověřený překlad (udělá i ta daná matrika) a vaše RD listy. Nicméně se obalte trpělivostí. My jsem odesílali 4. 12. 2017 a v pátek asi po 3 urgováních do Brna konečně oddací list dorazil, prý nestíhají. Ale na stránkách a všude Vám sdělí, že čekáte max. 3 měsíce :-(.
@ardent1 Děkuji, to právě vím, už mám stažené :-). Ale nevím, jestli se to na matriku musí odnést předem (tak to chodí u "normálních" svateb v ČR) nebo stačí až pak zpětně spolu s přeloženým oddacím listem.
@kiterka1 Já jí také mít nebudu a zkušenosti mám jen od kamarádek co se braly tady. Proto se ptám tady těch, co se brali v zahraničí, jak to je :-) Můžu se zeptat, kde jste se brali vy? My budeme na Mauriciu a nevím právě, jestli to o společném příjmení stačí sepsat až zpětně tady na matrice...