Pociťujete nějak zvýšení cen posledních dní ve svých svatebních přípravách?

Profilova fotka
Zajímalo by mě, zda nějak řešíte s restaurací nebo dodavateli nestálost cen poslední doby? My máme svatbu na začátku června a nikdo mi není schopný garantovat ceny. Já chápu, že se mění, ale říkám si, co když to bude třeba nakonec ve výsledku 30% zdražení? Je rozdíl dělat svatbu za 150 tisíc jako strop nebo za skoro 200... Řešíte to nějak? Vnímáte to taky? Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
kromě "drink and drive" řidičů mi nikdo nic nezdražil... což řidiči jsou pochopitelní přitom kolik stojí benzín... od toho jsou smlouvy
Odpovědět
@kamila_korycanska Nikdo nám nic nezdražil. Ale opravdu si dáváme záležet na výběru dodavatelů a spolupracujeme pouze s prověřenými, seriózními dodavateli. Všechny ceny máme podchyceny písemně, takže mě zatím ani nenapadlo se toho obávat.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně právě v restauraci dali cenovou nabídku s tím, že dole je napsáno, že není závazná a ceny se mohou v průběhu měnit. Což mi i přijde logické. Vidím ale že se tím jinak nikdo netrápí, tak to asi nechám plavat. O 30% nikdo nezdraží. snad.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamila_korycanska když nemáte smlouvu tak je to těžký... Já mám na vše smlouvu kromě těch řidičů kteří pro nás jezdí i firemne... Co je ve smlouvě to je dany a je jedno zda je inflace nebo není
Odpovědět
Ne, nikdo mi neřekl, ze mi nakalkuluje cenu za dva měsíce jinak. V restauraci máme přesně dane menu a raut, open bar s cenou na hlavu. Jedine, co zaplatíme případně navíc je spotřeba tvrdého alkoholu, který není součást open bar.
Odpovědět
@kamila_korycanska mě zatím největší platby teprve čekají, takže uvidíme. Provozní restaurace chce zaplatit za jídlo + nájem až měsíc před konáním svatby na základě přesného počtu hostů. Zatím neříkal nic o tom, že by zdražoval, ale do svatby ještě 3 měsíce, stát se může cokoliv.
Odpovědět
Ahojky, není to sice catering, ale včera jsme si vyzvedávali prstýnky a zlatník říkal, že jsme měli štěstí, že jsme si je nechali dělat dřív. Prý jdou teďka ceny nahoru, jak za zlato, tak kameny a hlavně si lidi za ruční práci nechávají zvyšovat mzdu o inflaci. Škoda, že se o inflaci nezvedne všem 😀 jinak já jsem navyšování cen zaznamenala i u dekorací. Např i Ikea zdražila svíčky a ubrousky cca o 10-20 Kč.
Odpovědět
Ahojte, nám se zvedla cena svatebního menu o 10%, ale byli jsme na to upozorněni již loni, když jsme místo poptávali, že se bude o 10-15% zdražovat. Tuto informaci jsme dostali z dalších 5 míst, které jsme poptávali, abychom počitali s tím, že se ceny v roce 2022 budou o cca 15% zvedat. Je to naprd, že to nevíš zatím přesně, my na to byli připraveni, takže nás to naštěstí až tak nezaskočilo. Bohužel jde všechno nahoru, takže je jasné, že se to někde promítne..ať už v jídle, alkoholu, benzínu nebo v těch dekoracích. Sama ještě čekám co nás nemine v čem to zdražování pocítíme, ale jelikož už máme skoro vše objednáno (fotograf, kamera, dj, dort/sladký bar, šaty, make-up,..) tak doufám, že to budou maximálně ty dekorace 😄 držím palce, ať vám vše výjde a cena se nějak extrémně nezmění! 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?