Svatba bez "kravinek" kolem, je tady taky někdo takový?

Ahoj holky, řekli jsme si, že nebudeme svatbu plánovat rok a že to uděláme rychle během 3 měsíců - září/říjen 2013 a zatím vše vychází jak má ale kolikrát mě tak "rozhodí" některé alba tady na beremku, že se až nestačím divit, kolik "kravinek" kolem jsou schopné nevěsty řešit - čajíky s nápisy svatby, žvýkačky s nápisy svatby, zápalky s nápisy svatby, fotobodka, kníry na pití, napichovátka typu "sněz mě, kašli na dietu apod" a obal na slzičky štěstí .. co to jako je? Jsem asi jediná které to příjde už mimo svět? Ani nevím co by na kapsičku na kapesníček s nápisem "na slzičky štěstí" řekla rodina nebo co by si myslela, asi že jsem blázen? :-D Je tady někdo kdo to bere prostě normálně, bez těch šílených detailů? Mám pocit, že když někdo nebude mít "Sladký bar s nápisem Láska je sladká" tak to snad nebude IN?
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
Tak teď jsi se trefila přesně mě do vkusu :-) Mě třeba baví ty foto-koutky jak se tam lidi nuceně ksichtí s papírovým knírkem u nosu, to mi příjde trapný, prostě se mi to nelíbí. A tyhle přeplácaniny jak píšeš jsou už prostě výmysly z nudy, mě osobně se to nelíbí, příjde mi to přehnané. Já jsem rozvedená, ale kdybych se podruhé vdávala tak v klidu bez jakýhkoliv "blbinek" které budou všem ukradené jelikož se jdou podívat na nás a prožít s námi nás den hezký ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D Taky se budeme brát v říjnu a zatím nic nemáme zařízenýho :-N A "blbinky" mít nebudeme, protože se nikomu nechce je vyrábět...ale proti gustu žádný dišputát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, jsem na tom uplne stejne . Mam rada jednoduchost a ne zadne nejake kaminky na stole nebo srdicka vsude kolem, v tomhle nejsem asi romanticka. Pripadam si divne, ale nechci si na neco hrat, chci to pojmout jako party, at se hlavne vsichni bavi, zadny stres proste.
Odpovědět
@kamcatka21 Kamčatko, už z jiné diskuze víme, že v tomto si naprosto rozumíme :-)
Odpovědět
Nejsi sama, já jsem taky mimoň :-D , nic takového mít nebudeme. A upřímně je mě jedno co si ostatní myslí. Nikdy sem si svatbu nevysnívala. Svatba bude jednoduchá, bez všech těch věcí kolem. Já osobně v tom nevidím smysl a přijdou mě to zbytečně vyhozené peníze, ale věřím, že pro spoustu holek je to důležité. Prostě každá z nás ten svůj den D vidí jinak. Ale v jednom to máme všechny stejné, vedle nás bude stát ten nej chlap :)
Odpovědět
Nejsi sama, tyhle záležitosti mi přijdou extrémně trapné. Nedávno jsme se o těchto nových masových trendových záležitostech bavili s přáteli v hospodě a polovina se válela smíchy a ta druhá se tomu diví zřejmě ještě dodnes :). Ale chápu, že se to některé nevěstě může líbit a připadat jí to velmi důležité, cool a nezbytné :).
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem sem začala chodit trošku častěji, tak jsem se nestačila divit, co všechno ty nevěsty vyrábějí. Připadala jsem si lehce "out". :-D Ale už to tak neřeším. Já teda budu vyrábět jen svatební oznámení a budu si zařizovat dekorace, které vzhledem k tomu, že se bereme v zimě, využiju i potom na Vánoce. Tradice taky zkrouhnem na "nutné minimum". :-) Nic se nemá přehánět. :-)
Odpovědět
@kamcatka21 Já mám taky svatbu bez těchhle "nezbytností".. Jen si chci udělat hezkou výzdobu, protože místo na hostinu máme takové lidové :-D Ale holky tu jsou vážně šikulky a když se jim to líbí a mají na to čas, tak proč né :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je pravda,že nějaké z těch "blbinek",jak říkáš,mít budu.Prostě se mi to líbí,tak to chci.Ale máš pravdu,že něco mi teda přijde už vážně přehnané. Třeba ty kapesníky na slzičky štěstí. By si snad hosti mysleli,že jsme spadla na hlavu:D.
Odpovědět
@alyssa18 Mám to přesně tak. Sice se nebereme v zimě, ale taky budu řešit jen minimum věcí a připadám si "out" a dost nezručná. :-) Ale... dámy, chci se pokusit udělat si srdce na auto (z pedigu), koupím to s dostatečným předstihem, ať se to za ten rok naučím vyrábět :-D Nějak si nedokážu představit, že budu mít auto ozdobené panenkou nebo velkou květinou. A to srdce je tak úžasně jednoduché (na pohled)! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 Ahojky...taky do toho chceme prístí rok praštit. V breznu nám končí stavebko tak teď si chceme enom zamluvit tady jednu restauraci aby meli volno a domluvit matriku na stejný termín. Ale pak si myslím že mesíc pred svadbu sednu do auta objednám vdolečky, vino, dort , kytku a bude to ne? Ešte nevím jak dopťedu sadoluvaju šaty aleto siešte pozjištuju. Ale jinak si myslím, žekdyž sa nekomu chceto všecko zháňat a má na to čas a hlavne peníze - protože asi každá ta sebemenší vec neco stojí. Tak je to vec každého jak si zaridi svoju svatbu ;-)
Odpovědět
No, za mě teda ty kapesníčky, věšáčky, "Love forever" všude kolem, SPZ - hlavně takové ty Just Married, asi aby té angličtiny nebylo málo :))) , momentálně mě dostávají mandličky taky na každé svatbě, čokoládky, iniciály z kartonu (to je teď dost "in"), miliony květin za miliony peněz. Jo a pak nějaké dárky mezi tchány a zeti, snachami, novomanželi apod.
Odpovědět
Článek se načítá
my budeme mít takovou tu klasickou svatbu, žádný takový wc papíry a tak kolem :-D vůbec nevím nic o slzičkách a ni vědět nechci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) Taky budu mít "obyčejnou" svatbu... Občas, když tu prohlížím alba, chytne mě takový stres, jestli bych třeba neměla mít to a nebo to - naštěstí mám (alespoň v tomhle ohledu) dost konzervativního přítele a usměrňuje mě :-) Jediné, co mám z těch "kravinek", je dáreček pro svatebčany v podobě minivína. Je to proto, že budoucí švagrová je na svatbě měla a s rodiči jsme se dohodli na tom, že by bylo hloupé/divné, že mi ne :-) Jinak se ale musím přiznat, že obdivuji některé slečny, jak jsou šikovné a zároveň jim to i závidím. Já jsem pomalu ráda, že si zavážu tkaničku :-D :-D :-D
Odpovědět
Já jsem taky názory že si každá ten svůj den D udělá jak chce a přesně,.proti gustu.... Ale někdy mě to fakt až zaráží že mají všechno....příjde mi, že to snad pak už.ani neoceni..třeba oznámení apod si taky uděláme, někdy smekám nad šikovnosti některých holek tady ale začínám mít pocit že všechny svatby tady za chvíli budou o tom stejném od žvýkaček po strom přes zápalky a sladké džbánky až k už ani nevím co jsem chtěla napsat :-D .... Jo všude ty pompety nebo co to je až po nápisy na snurce všech možných typů
Odpovědět
Svatba a všechno s ní související je ohromnej byznys (stejně jako cokoli "těhotenské" nebo "dětské"). Společnost nabádá holčičky už od mala, aby byly princeznami, takže si to mnohé chtějí v dospělosti splnit. Obvykle to začíná registrací vdavekchtivé vyrostlé princezny na podobném serveru, kde asi minutu po obržení zásnubního prstenu do podrobna vylíčí onu romantickou chvilku a přidá rozostřené foto prsteníčku z mobilu. Pokračuje to maratonem návštěv svatebních salonů a nekonečným zkoušením. Šaty samozřejmě nemůžou existovat samy o sobě, takže přibydou speciální svatební střevíčky, které Popelka už nikdy v životě znovu neobuje, punčošky, podvazek, prádlo, šperky a ještě něco do vlasů! Po dalších zkouškách líčení, střihů a barev vlasů, účesů, umělých nehtů se vybere úžasně originální oznámení. Nebo se jí žádné nelíbí a raději ho vyrobí doma? Spolu s vývazky, jmenovkami a dalšími ladícími nezbytnostmi - nevěsta je přece tak šikovná a teď konečně může dát naplno volný průchod své zručnosti! Ještě zajistí balónky, skleničky, čokoládky, minivína a mydélka se jmény novomanželů a datem svatby. Takové plány a přípravy proto, aby se "normální" člověk účastnící se podobné svatby, bavil u úžasně zábavných her typu "ženichu - poznej svou nevěstu podle nohou/uší/nosu" nebo "kvízu pro novomanžele" a nesmí chybět ani tombola a focení! Omlouvám se za délku textu, ale po čtení některých diskuzí a příspěvků mi přijde, že jiné svatby neexistují. I když se mě to už může týkat jen jako hosta, díky za tohle vlákno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 Zdaleka nejsi jedina, svatbu jsme meli v dubnu a kdyz pominu vyber mista, ktere jsme meli zamluvene pul roku predem tak vse ostatni jsem zacala resit az v unoru vyberem satu a ostatni nasledovalo az pote, takze naprosto v klidu 2-3 mesice je myslim na pripravu casu dost a dost :-) nekterym blbinkam jsem nakonec sice nakonec neodolala, ale bylo to v ramci rozumnych mezi a ono taky na to nebylo moc casu, kdybych ale svatbu planovala rok, tak myslim ze bych mela i ty pro mne stale nepochopitelne kapesnicky.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 nic si z toho nedělej, já to měla stejné....rozhodli jsme se v únoru a v květnu byla svatba....takže taky žádný dlouhý zařizování, proč taky....jukni do alba.... ;-) brali jsme se na úřadě, fotky ve městě, pak doma....velká grilpárty, jen nám nepřálo moc to počasí....takže se ani nevypilo tolik....bylo tak kolem 30lidí...žádnej stres, pohoda.....ani koláčky, žádné výslužky, nic......nechtělo se nám za svatbu zas až tolik vyhazovat.......důležití jsme byli my dva.... ;-) vše prostě bylo dost netradiční - dort, oslava a tak...výzdoba obyč....šaty se nám podařilo sehnat za super ceny....něco pro naše malé družičky a tím to skončilo....celá svatba nás tak vyšla asi na 15-18tis., takže pohodička.....vybrali jsme akorát, aby se nám ta investice vrátila a za tu teď pojedeme na dovolenkuuuuuu ;-) jupíííí
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle jsou takové otázky dle mě nikam nevedoucí ;-) Je to jako když čekáte dítě. Také chcete pro něj to nejlepší, také člověk nakoupí spousty blbostí (nebo já to tak měla :-D ),ale vše to k tomu nějak patří. Ze všeho jsem měla radost a kochala se těma kravinama :-) Kolikrát to člověk taky za život zažije že? Stejně jako svatba.Každá z nás doufá že bude jen jedna jediná, už nikdy se neopakující záležitost. Samozřejmě že se všechny bereme z lásky (snad :-D ) a vše by se obešlo bez všeho, nemusely by jsme mít šaty,i místo prstýnků by se na důkaz věrnosti dalo dát něco jiného..ale už by to dle mě nebyl ten výjimečný den "D". Vždyť je to hezký.Ať si každý na svojí svatbu dá co chce. ..třeba rozdá "pytle plné smíchu" :-) Jsou věci které se mi také nelíbí a nebudeme mít, ale kdyby jsme to měli všichni stejný, tak by to byla nuda :-) Přeji všem krásné svatby přesně podle svých představ :-)
Odpovědět
ahoj, tak kapesnícky , ani mini dárečky v podobě pytlíčků s mandlemi opravdu neřeším. Ani jsem nechtěla řešit podložku pod prstýnky (což nakonec budu mít malý vlastnoručně háčkovaný košíček, který už mám asi půl roku), příjde mi to zbytečný. Co teda opravdu chci je mít hodně ozdobené auto - to si udělám sama. Ani nechci ty svatební hry, hlavně né zavázané oči a aby mě ženich poznal, mě se to prostě nelíbí. Doufám, že to tam po nás nikdo nebude chtít...:-) Já mám teď pocit, že se strašně těším až se probudím druhý den po svatbě a bude to už za mnou, doufám, že šťastně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 my jsem takovou svatbu měli a byla senzační, rozhodně nelituju, že jsme neměli svatební strom, mandličky, knihu....a podobný blbosti, který stojí zbytečné peníze. A opravdu nikomu to nechybělo, všichni hosté nadšení a já s manželem maxinálně spokojení. :-)
Odpovědět
Když jsem se sem zaregistrovala a začala prohlížet alba nevěst, tak jsem byla v šoku, co všechno se dělá, a má, a musí být na svatbě a nějak jsem se nechala strhnout tím, že to musím mít taky.....naštěstí / bohužel jsem docela líná a nešikovná, a nemám moc volného času, takže nakonec nebudeme mít ani kapesníčky, ani strom, žádné mandličky, natož fotobudku - ta se mi nelíbila od začátku, a názor jsem nezměnila :-) už jsem se dostala ze stavu, že to musím mít, do stavu, že to mít nechci, je to zbytečné a peníze radši utratíme lepším způsobem.....jak už někdo psal, každý ať si vyrobí a nakoupí, co sám chce, je mi to šumák, ale na druhou stranu, když nebudou ty šikovné holky, tak čím se budeme kochat? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nic takového taky neřešila. A to jsem měla času dost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nejsem romanticky typ, takze pro me zamilovane napisy, mandle, minivina, strom, toaletaky se srdickama, kapesniky, razitka a ja nevim co, vubec v planu nebyly:) A jeste nesnasim zdrobneliny - mandlicky, kapesnicky, slzicky... to pro me opravdu neni.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu plánuju během státnic a starání se o půlročního syna, takže tyhle blbiny taky neřešim. Jediné z těchto "trendů" co mám jsou malé marmelády pro rodinu, které mi dělala mamka(já opravdu nemam čas ani nervy). Ještě jsem nebyla na zkoušce šatů, nemam boty, šaty na převlečení, ženich nemá sako, košili, boty....no prostě skoro nic a svatba za měsíc :D takže se rozhodně nebudu zatěžovat těmi věcmi "navíc", které tu některé nevěsty mají a jsou pro ně důležité. Za mě ale klobouk dolů, že jsou schopné utratit tolik peněz a ještě času co u toho stráví!!! Nic méně se na jejich alba ráda dívám, taky ráda něco tvořím :) V případě některých věcí co zde vyrábějí se ale obávám, že to stejně nikdo ze svatebčanů neocení.....
Odpovědět
:-D :-D u nás to dopadlo následovně: fotobudka se nekonala (nebyl na o čas), sladký bar se nekonal - kdo chtěl, vzal si co chtěl, stoly jsme zdobili jednoduše (večer před tím nebyly žádné kytky k mání), boty pohodlné ;-) , když v nich člověk poskakuje celý den...jen ten deštník jsem si prosadila. Podle mě není svatba jako taková o tom, že má člověk vymakaný detaily. Což o to, někdy je to milé. Ale podstata snad tkví v tom, že si žena bere muže (snad na celý život), a chce tuto významnou událost oslavit s těmi nejmilejšími.
Odpovědět
sice už mám po svatbě, ale taky mě zaráží, co všechno jsou nevěsty schopny vyrobit, koupit atd. mě osobně je proti srsti fotokoutek a hlavně tombola....pořád stejné ceny..navíc vůbec né vtipné..ale jak už tady někdo psal..proti gustu...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda já jsem to zvládla za tři měsíce od února a v květnu jsem měla svatbu :-) Takže se to dá zvládnout dá, jedině co jsem měla jako navíc byli mandličky v sáčku, ale to nebylo kvůli romantice, ale aby lidi měli aspoň nějakou památku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ajdusha Jojo, úplně stejně sem na tom.. je tu strašně moc pěkných věcí, holky jsou ještě víc šikovné.. taky propadám stresu jestli bych se němal o něco pokoušet nebo koupit :)) abych nebyla out.. ale je fakt, že prostě to k nám nejde :) nejsme na takový blbinky a asi by se všichni divili co po nich chceme. Mininívna ne, nakonec jsme se rozhodli pro 0,7l :D když už tak už.. tento dárek se mi líbí .
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, když jsem se tu zaregistrovala, tak mě popadla mánie....Tohle musím mít, tohle musím mít, to taky a bez tohohle to nejde...Svatba by mě vyšla za nehorázný peníze a jelikož jsme začali rekonstruovat byt, tak všechny penízky šly tam... :-) A jak jsem tomu ráda, svatba je za měsíc a čím víc se blíží, tím víc jsem ráda, že "tyhle věci" mít nebudu. Nějak mi příjde, že ta svatba už není o nevěstě a ženichovi... ale každý si to udělá takové jaké chce on :-) P.S. Mandličky mít budu taky, mám to jako dáreček pro holky do práce a pár prkotinek taky, ale to jsem dostala od kamarádek :-D
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?