Špatný výběr velikosti prstýnku, je možné zmenšení?

Profilova fotka
Zdravim holky. Prosim o radu, prstýnky jsme objednavali pres internet. Ja si velikost zkousela ve zlatnictvi, tam meli ale takove kroužky ktere mi spatne zvolili velikost. 49 mi sla hodne spatne pres kloub ale navlekla jsem. 50 mi sedla, pres kloub sla taky hure a na prste byl malinko volnejsi. No tak objednali jsme pro me tu 50. Prstynky mame doma, je vice volnejsi nez jak jsem zkousela, bojim se v zimnim obdobi, kdy prsty jsou jeste uzsi, aspon me se vzdycky scvrknou kdyz je zima :-) tak ze ho ztratim. Porad ho zkousim a premyslim. Myslite ze jde jeste zmensit na 49, popr kolik by si uctovali atd.. nejspis ho musi roztavit a udelat cely znova ze. Resila jste take nektera tuhle situaci? Dekuji moc za rady
Odpovědět
Jak to chodí v internetových obchodech nevím, ale kvůli zmenšení se prsten určitě nemusí celý roztavit a udělat znovu, jedině, že bys ho měla hodně neobvyklý. Každopádně vždy je nějaká záruka na vrácení.
Odpovědět
Profilova fotka
No já si je taky objednávám přes net, tak jsem zvědavá. Ale mají 14 dní na vracení zboží.
Odpovědět
Záleží na tom, jaký je design prstýnku. Zmenšení o číslo se u některých typů prstýnků běžně dělá. Obecně, pokud jsou v něm kamínky, tak zmenšení může být problém (kameny by mohly mít tendenci vypadávat a zlatnictví proto z tohoto důvodu úpravu často odmítají). Jelikož se jedná o zakázkovou záležitost, tak není pravda, jak tvrdí uživatelka peicul, že vždy je nějaká záruka na vrácení. Nicméně vše je o domluvě, takže doporučuji se obrátit na internetového prodejce s celou záležitostí a požádat ho o navrhnutí možných řešení tvé situce včetně cenové nabídky. Ber ale v potaz, že pokud sis objednala velikost 50 a velikost odpovídá, tak v ideálním případě ti prstýnek vymění za o číslo menší, v nejhorším případě se může stát, že nepochodíš a budeš si muset koupit nový.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, taky jsem měla takový problém - objednala jsem si netu velikost prstenu, kterou obvykle nosím a prstýnek mi byl velký a to tak, že mi prostě padal z prstu. Výměna nebyla problém, ikdyž jsem měla prsten s kameny, prostě mi ho vyměnili za menší velikost. Na tu výměnu v tom mém konkrétním obchodě bylo 14 dní. A k té velikosti - bylo mi totiž poté řečeno jednou známou zlatnicí, že těch měřících kroužků na prsty existuje více druhů - odvíjí se to totiž také od šířky prstýnků - tzn. když máš širší prsten např. 6 mm používají se měřící kroužky jiné než u prstýnku šířky např. 3 mm a když si objednáš oba dva prsteny ten širší i ten užší ve stejné velikosti, tak je velice pravděpodobné, že ti ten širší prsten bude padat. Takže asi tak. Každopádně bych se s obchodem odkud prsten máš zkontaktovala a zeptala se co dál. Myslím, že pokud je to slušný eshop, tak nebude problém a na nějakém řešení se dohodnete ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nevím, z jakého materiálu je prsten vyrobený: pokud je zlatý, zmenšení o 1 mm není problém (pokud není osázený kameny po celém obvodu). Prsty se opravdu zcvrknou, když je zima - na druhou stranu v letním období není výjimkou až o 2-3 mm větší obvod.. tak raději zmenšení ještě prosím uvažte. Nebo si zkuste prsten po nějaké větší tělesné námaze v teplém prostředí. Co se týče kroužků na měření velikosti, jsou normované. Nicméně někteří prodejci mají k dispozici jen levné plastové měřící kroužky.. u těch je leckdy dojem jiný než u kovových měřidel. A ještě bych chtěla reagovat na to, že širší prsten bude ve stejné velikosti padat. Je to přesně opačně: při výběru širšího prstenu (např. 8 mm) důrazně doporučuji zvolit o 2 mm VĚTŠÍ velikost než byla naměřena na úzkém kroužku. Tenké obroučky naopak většinou navléknete i v menší velikosti. Ráda případně odpovím další dotazy ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?