Hudba na svatbu, máte mix?

Profilova fotka
Ahojte nevěsty, nemáte některá nachystaný nějaký svatební mix hudby? Domluvili jsme se, že nebudeme mít žádnýho DJ, ale že si nahrajeme spoustu všelijaké možné muziky, která tam prostě bude většinu večera hrát, pak nám zahraje kámoš s kapelou a pak by hrál zas nějaký ten náš mix. Jenže v pc toho moc nemám a upřímně se mi ani nic moc hledat nechce - v té novější muzice se moc nevyznám, ale chtěla bych to mít aspoň trochu pro každýho něco. Nebyla byste některá tak hodná, že byste mi poslala třeba aspoň seznam písniček, který vám tam budou hrát?
Odpovědět
Profilova fotka
Pochybuji, že ti někdo pošle seznam 500 písniček, které by mu hrály na svatbu. Vděčný je oldies, hity 70tých a 80tých let. Do toho střihnout něco českého pro babičky, určitě dost ploužáků pro všechny... Hlavně na netu je toho mraky, stačí to zadat do googlu, namátkou http://www.discjockeys.com/most_popul...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem hledala, ale nevěděla jsem, jak to napsat. Díky, pomohla jsi mi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, a právě proto, že to není tak jednoduché, vymyslet nějaký mix na svatební večer, jsou tu profesionální DJové, které se Vám o to po celý večer postarají... :-) Musíte mít někoho, kdo Vám to bude pouštět, vyměňovat CD, atd... Myslím, že za hodinu už to nikoho z hostů nebude bavit, nehledě na to, že se může stát, že se budou hosté dohadovat, co se pustí teď... Objednejte si profesionálního DJe a máte po starostech... PS: určitě byste si také nenechali svatební oběd uvařit od někoho z hostů (pokud tedy zrovna nebude profesionální kuchař :-) ) Více v mém profilu...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete dobrou zábavu, připravit mix dopředu zkrátka nejde a to ani od profesionála. Nikdy dopředu nevíte jaká bude zrovna nálada a můžete se trefit úplně špatně. Když budou svatebčané unaveni a budou si chtít povídat, bude zrovna hrát nějaká "divočina" a když se budou chtít bavit, budou zase třeba ploužáky. Vybírat různé styly až na místě podle nálady, to je lepší varianta, ovšem pokud se o to bude starat nevěsta nebo ženich, mají opravdu co dělat :-D Určitě je lepší objednat si člověka, který má přehled, pozoruje lidi a snaží se jim hrát to co zrovna chtějí. Když nemáte dost prostředků na profesionála, kontaktujte mě s Vašimi požadavky a pomůžu Vám zajistit někoho levnějšího. Také se lze domluvit na pronájmu aparatury, kterou budete v každém případě potřebovat. Na domácí hi-fi věž rozhodně svatbu neuhrajete 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ještě by mi tam dost chyběla kapka moderování.. Třeba první tanec si bez pozvání na parket představit vůbec neumím.. Třeba máte kamaráda (ku) kteří mají tohle v malíku, ale pokud ne tak to bude hodně divné.. A před tou výše zmíněnou věží z obýváku také varuji.. Víte já byla na svatbě kámošky, které nejvíce záleželo na šatech. Měla své vysněné za 15 tis. z půjčovny. Na ostatním ale musela ušetřit :-( Salonek byl dusný bez oken o personálu v hospodě ani mluvit nechci .- ostuda. A hudbu pouštěl kamarád přes něco čemu říkal aparatura.. Dost to šumělo, basy žádný a protože preferoval rock a techno tak šla většina svatebčanů ve 21 hod domů.. na co úžasné šaty když v nich pak sedíte celý večer jako pecka ?
Odpovědět
My máme oslavu pak doma na zahradě a žádného DJ mít také nebudeme. Přijde mi to zbytečné. Nahrála jsem na flashku různý mix hitů 80. a 90. let a současnou muziku,aby si vybral každý. Pak to jen pustím do počítače nebo přes TV. Stejně to nemůže moc křičet, abychom se přes hudbu nepřekřikovali a taky nevyřvali sousdy :-D Bydlíme totiž v řadovce. Ale je třeba si stáhnout hodně písniček, protože hudba bude hrát několik hodin ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominiqque my si taky pouštěli hudbu vlastní... Postahovali jsme všechny možné písničky z netu www. uloz. to a uložili na externí disk...Mnažel mojí nej,. kamarádky to měl na starosti a huba hrála od oběda až do večera, problém nebyl žádný.... Měl jen napsáno co má pustit na první tanec a pak si mixoval dle nálady..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já už mám staženou hróóómadu muziky + to, co už jsem měla předtím. Díky @petuch , za její velikou pomoc :) S tou, co už jsem měla předtím, mám už přes 50 hodin hudby :) Kamarád se o to bude starat a pouštět podle nálady, aparaturu máme, akorát teda komentovat asi nikdo nebude, ale to přežijem :) Těším se, ale zároveň se toho bojím :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat zakladatelky @dominiqque, jak vám to nakonec dopadlo :-) Všechno v pohodě? Já jen, že sestra byla na svatbě své švagrové, brát se "museli", tak na to měli cca 2,5 měsíce (původní termín svatby měli v září, kdy nevěsta by už rodila, tak to posouvali na duben), nevěsta si zařizovala šaty týden před svatbou, chtěla si objednat přes internet z Číny či nechat ušít, ale to neklaplo, tak sháněla na poslední chvíli něco... Oběd i raut s dělali sami, nakoupilo se v makru...a NEVĚSTA(!!!) ve svatební den spolu s maminkou a možná tetičkama ještě dvě hodiny před obřadem vlastnoručně smažila řízky na hostinu!!! No když jsem to slyšela, tak mě omejvali... Nechtěla žádný zvyky jako chomout, rozbíjení talíře...ale to by se ještě dalo pochopit...jenže oni vůbec nijak nezajistili hudbu, žádný DJ a už vůbec ne kapelu, ale kdyby aspoň někoho pověřili, ať se o to postará...její brácha (můj budoucí švagr), si teprve po dvou hodinách po obědě všiml, že je trapné ticho, žádná zábava, hosté se ve hloučcích vytráceli ven, prostě nuda k ukousání...tak se doběhlo alespoň do baráku pro noťas (měli to kousek od kulturáku, takže pohoda), takže zbytek svatby se pouštěla hudba z toho noťasu,bez ladu a skladu, v podstatě ji nikdo nevybíral, nechali to na playlistu a jak to tam přišlo, tak to hrálo... na první novomanželskej tanec je na parket musela doslova vytáhnout ségra, ještě brblali, proč jako mají tncovat, že žádnej tanec nechcou, nakonec teda dali aspoň jeden společný ploužák. Nikdo se nechopil toho, že by se třeba kolem nevěsty a ženicha vytvořilo kolečko, jak bývá zvykem, že by následovalo sólo pro rodiče a obvyklé střídání partnerů během jedné písničky... Nakonec se ženich s pár kamarádama dostal do nálady (=opil se) a vyřvávali na Kabáty, jinak tam netančil vůbec nikdo...a v 9 hodin už v tom sále (byť moc pěkně nazdobeném a na stole se spoustou výborného cukroví),seděla už opravdu jen nejbližší rodina od nevěsty (ženichova strana byla z druhého konce republiky a nikdo nepřespával, prostě jeli ještě ten večer domů).... prostě tak trochu šílené fiasko. Ségra říkala, že nejnudnější svatba, na jaké byla a asi i bude...teď jsme byli na svatbě kamarádce a ti to měli úplně báječné, naši chlapi se shodli, že takto se nepobavili už dlouho. Jak píše Katchen, na co krásné šaty (nebo super cukroví, nádherný drahý dort...), když absolutně vázne zábava...tohoto se na té své také dost děsím, ale právě proto určitě investuji do živé kapely, myslím, že ke svatbě to prostě patří a pokud nemáte jen minisvatbu se šesti hosty, tak je to i nutnost. Věřím, že vám to vyšlo podle vašich představ a že kamarád se toho ujal se ctí, aby si to všichni (a halvěn novomanželé) užili:-)
Odpovědět
holky, mrkněte na seznamu do mailu hudbasvatba@seznam.cz a heslo dejte beremese :-) Máte tam z čeho vybírat;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 No, já si myslím, že v tomhle případě nezáleží na tom, jestli nevěsta smaží řízky a jestli se pouští obyčejný playlist, ale na tom, jaká je tam společnost, protože to je přesný důsledek toho, jaká je tam nálada. My jsme si taky jídlo nakupovali sami v makru, sami jsme to připravovali v den svatby (včetně mě). Neměli jsme žádné zvyky jako chomout ani rozbíjení talíře, hudbu jsme měli v podobě kapely kamarádů, která odehrála asi hodinový koncert a pak pouštěl hudbu kamarád, především z našeho připraveného playlistu. První tanec jsme neměli, tak nějak jsme průběžně pařili a rozhodně bych nechtěla aby kolem nás dělal nějaké kolečko. Neměli jsme žádná sóla pro rodiče ani nějaké obvyklé střídání partnerů během písničky, vlastně vůbec nevím, jaké jsou v tomhle zvyky a ani mě to nijak nezajímá. Měli jsme na svatbě padesát lidí a všichni z ní byli unešení, dodnes se o ní mluví, většina z nich nám řekla, že na lepší svatbě nikdy nebyli, právě proto, že to bylo neformální a uvolněné, nic nebylo na povel jako že - teď budete tančit, poďte, teď dělejte tohle tohle...neměli jsme ani oběd, ani svatební zvyky, ani oficiální první tanec, ani celou noc živou kapelu....a přesto naše svatba byla legendární, asi je to jen o úhlu pohledu....
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy Samozřejmě je velmi časté, že třeba jídlo je dělané svépomocí, ale nemůžu si pomoct, ale nevěsta by prostě v den své svatby neměla dělat VŮBEC NIC (a už vůbec se nestarat o to, zda je usmaženo dost řízků, na to mají být lidi, toť můj názor a asi nejen můj...) Jinak tam byla bohužel tragédie i to, že nevěsta s ženichem (jak jsem psala, každej z jiného kouta republiky - ona - Lipník nad Bečvou, on -ČB) nezařídili před svatbou ani seznámení rodičů, kteří se tak poprvé viděli až na svatbě!! Fatální! A to spolu chodili přes dva roky. Jinak jak jsem psala, je to švagrová mé sestry, takže rodiče jejího přítele, a ti se bohužel dosud taky ještě neznají s našima (ségra chodí se skoro-švagrem 4 roky), z jejich strany mi přijde, že neradi vůbec vystrkují nos z rodné vísky (hlavně teda otec), tak hučíme aspoň do našich, ať jim tam třeba udělají přepadovku, ale hlavně ať nedopustí něco podobného! Sestra s přítelem se totiž příští rok také berou, přesně rok od té nepovedené svatby, tak aby nebylo podobné faux pas. Sama nevěstina maminka si potom posteskla, že by to už znovu zažít nechtěla...ale aby oni zvedli zadky a někam sami dojeli, to nee. A skorošvagr když teď byl s náma na té svatbě kamarádky, tam musel opravdu uznat, že to bylo sto a jedna - myslím hlavně zábava (ale koláčky jim teda poplival, že "sestra měla lepší" :-D )
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ninive211 No tak je to samozřejmě věc názoru, o tom žádná. Já jsem v den svatby makala celé dopoledne, dělali jsme výzdobu a připravovali vše potřebné, ale mě to bavilo, protože jsem na tom strávila půl roku příprav a měla jsem okolo sebe nejlepší kamarády, takže si neumím představit, že bych byla jinde, než tam kde jsem byla....hlavně mi vždycky bylo jedno co by se mělo a nemělo, pokud jde o svatby, podle mě by totiž svatba měla být PŘESNĚ TAK, jak si přejí snoubenci a to naše byla. A nevěsta místo toho abych nedělala vůbec nic, by měla dělat TO CO CHCE, což já jsem dělala :-) No vidíš to...naši se taky poprvé viděli až na svatbě, včetně všech sourozenců a dětí...prostě nebyl dřív nějak čas a příležitost je seznámit, protože bydlí asi 400 km od sebe. A žádný fau-pax nenastalo, naopak. Já si myslím, že svatba je o lidech, o ničem jiném. Pokud máš okolo sebe super lidi, kteří ten den prožívají s tebou a pro tebe, kteří mají upřímnou radost z toho, že se berete a kteří se CHTĚJÍ bavit, tak se baví...my jsme žádnou zábavu nezařizovali, a dokonce jsme je ani mezi sebou neseznamovali, protože na to nebyl čas...prostě přijeli a bavili se...asi teda díkybohu za to, jaké lidi okolo sebe mám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy Přesně jak říkáš, je to o lidech...někdo se poprvé uvidí s cizíma lidma a hned se kamarádí, nedělá mu absolutní problém se seznámit...někdo potřebuje popostrčit, něco trošku zorganizovat nebo alespoň zpočátku rozhýbat (hlavně starší lidé, tetičky, strýčkové, babičky)...máš kolem sebe skvělé lidi, važ si toho, jak vidíš, ne všude to tak funguje, bohužel :-( Jinak ta absence zvyků na té svatbě byla ze strany nevěsty, která žádné "trapárny" nechtěla, takže ona asi teda byla spokojená (nevím) a bylo vše podle snad jejích představ...ostatní svatebčané ale očekávali něco jiného, jak říkám, někdo potřebuje popostrčit...třeba jejich babička byla vyloženě zklamaná, že tam nebyla žádná hudba, žádné tancování (řádění opilého ženicha na Kabáty nepovažuju za tanec), v podstatě taková spíše trochu smutná svatba.
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 Já vím že ne, a samozřejmě si toho vážím...ono to bylo způsobeno taky tím, že máme malou rodinu, takže většina lidí byli kamarádi, atmosféra se udělala hned, nikoho jsme do zábavy nutit nemuseli a lidi se seznámili mezi sebou. A co se těch svatebních zvyků týče...v mých očích je to taky trapárna a i když manželova máma byla na poprvé hodně zklamaná, když jsme jí řekli, že ho nepovede k oltáři, nakonec to překousla a byla nadšená z toho, co jsme tam předvedli, protože jsme svatbu chtěli netradičně a jinak. A babičky tam bohužel nebyli, protože obě byli hodně nemocné, ale věřím, že by se jim tam líbilo také :-) Já ti rozumím a lituju všechny nevěsty které musí svou svatbu dělat pro ostatní, i když sami by to udělali jinak...dost často pak pozoruju, že se pro někoho svatba stává spíš noční můrou se sebezapřením.....já bych třeba chomout nebo kouli manželovi nasadit nenechala i kdyby na tom trvala celá rodina.
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 ale svatba není o tom, co očekávají svatebčané, ale o tom co chtějí nevěsta a ženich. Svatebčané jistě měli nebo budou mít možnost uskutečnit své představy na své vlastní svatbě ;-) kamarádky taky měly představu, že mě unesou ze svatby... ale já bych je za to svatebním pugétem umlátila!!
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 Podle toho co píšeš mi přijde, že nevěsta s ženichem měli svatbu podle představ. Člověk vždycky trochu srovnává a hodnotí, jinak to snad ani nejde, ale tvrdit, že svatba byla smutná, protože svatebčani měli jiná očekávání? To snad ne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
btw...my jsme se taky opili a vyřvávali a pařili o sto šest....ale mám pocit, že ani rodina ani kamarádi by nám snad neodpustili, kdyby se to nestalo :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 No, já jsem se tady od svatby nebyla podívat, tak odpovídám celkem se spožděním. Svatba byla parádní. Všechno jsme stihly, hudbu jsme měli puštěnou jen jako pozadí (hrálo na přeskáčku všechno možný), někdy v sedm hodin začli hrát kamarádi Shockwave ( http://bandzone.cz/shockwave ), hráli asi hodinu, všichni jsme pařili jak blázni. Pro starší to teda moc nebylo, ale nestěžovali si :D Pak jsme pustili zase ten playlist a fakt je, že kolem půlnoci si tam chodili lidi pouštět co chtěli, ale nikdo se tam kvůli hudbě nehádal, ani si vzájemně nepřepínali písničky, prostě si tu "svou" zařadili vždycky na konec playlistu :) Prý jsme nasadili dalším novomanželům z okruhu přátel laťku hóóódně vysoko :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?