Tak to je supr že to stihnete už letos. My bysme to taky stihli, ale taky jsme stihli peníze na svatbu utratit za splátku auta a zálohu na letošní dovolenou, takže začínáme šetřit znova :-D
No líbí nelíbí, já se chtěla vdávat vždycky na jaře, ale duben - červen končim školu, takže dvoje státnice, diplomka...nestihla bych si užít přípravy a na svatebku bysme taky jeli bůhví kdy. Takže "líbí" se mi 3. nebo 10.9. a svatebka potom 12. - konec září...
no joo, penízky, ty jsou holt problémové... ale tak času na přípravy máte habaděj, takže určitě něco našetříte a kupovat zvěci během celého roku je taky super, že se penízky rozloží a není to taková pálka najednou :)
a to bys měla fakt šrumec se školou, by sis to ani pořádně neužila ty přípravy, září je super měsíc na svatby :-) pro mě ten nejkrásnější vůbec, tak u nás bylo jasné hned. tak přeju ať se přípravy daří a určitě co nevidět i v tomto tématu vás bude plno :-)
no tak ja se pridavam taky :-) chteli jsme letosni zari, ale v tu dobu se budeme stehovat do noveho domecku, takze by toho bylo moc. V zime nechceme, na jare budu taky statnicovat- snad, cervenec, srpnen nechceme takze taky to zari. My to vidime na 3. 9. :-)
Jé, tak to je super! A jaký kraj? Já jsem z Liberece, takže to bude okolí..
zmyzulka: já už mám skoro všechno nakoupené, včetně korzetu ke svatebním šatům a kompletní výzdobu :-D Měli jsme se brát letos v dubnu, takže do ledna (než jsme svatbu přesunuli) jsem zařizovala, plánovala....
mitote: snažím se šetřit...i kdybych měla na svatbu 200 tisíc, činila bych stejně, nechci podporovat předražené prodejce, a některý věci jsou fakt tolik zbytečné....pro mě třeba podvazek, říkám si na co?že ho má každá?no a?
počítám že možná 10 navíc, kvůli hostině, ale víc snad už ne :-)
manzelinka: to my taky, mame hromadu slev, akci, poukazu, a nebo pres zname :-) ja jsem dostala podvazek od tchyne ale je to o tom ze tim resim neco modreho :-D jsem dost poverciva, takze ani perly na krk :-) hele ale nejak anevesta tu mela svatbu za 800 tis :-D to bych se zblaznila :-)
mitote: já budu mít modrý kámen na památečním prstenu :-)
já bych se zbláznila i za dvěstě...ale 800 je fakt na pováženou, to je garsonka někde na malém městě :-|
já perly mít budu, ale nejsou pravé tak co ;-) navíc mraky žen perly nemělo a manželství proplakaly stejně..
30000 počítáme na zbytek šatů, raut, (oběd - svíčková od známého kuchaře), dort, koláčky, sladké na raut - vlastní výroba, pronájem sálu (symbolické) a poplatky (2000). Možná jsem na něco zapomněla. Ale alko už máme nakoupený, kromě sudu a vína a nealko kupuje tchýně.
manzelinka: zrovna podvazek není takový výdaj a dá se udělat doma...My taky nechceme utrácet, je to zbytečný, jde o jeden den. Já dám radši víc na svatebku, na tu už se hrozně těšim. Ten den uteče, ale ta dovolená trvá alespon o něco dýl..
Jaké máte termíny, už víte?
Tak včera bylo moje původní datum svatby, počasí se povedlo, teď jen doufat, že nové bude stát za to. Včera jsme probírali s přítelem písničky, které bysme na svatbě chtěli. Rozhodli jsme se, že nechceme drahé kapely nebo DJ a uděláme si vše ve vlastní režii.
Protože máme rádi stejnou hudbu a žádná kapela by nám to nezahrála. A navíc jsme se ptali kluka, co nám měl dělat původně DJ a odmítnul dělat svatbu, tak jsme se rozhodli, že si uděláme několik CDček a kamarád nám je bude pouštět. Aparaturu i s mikrofonem máme a možná seženeme i karaoke.
vy jste teda vybavení :) a vlastně ty máš chlapa muzikanta, že? tak to je fajn - aspoń budete poslouchat opravdu jenom to co chcete a jestli jste zpěvné rodiny tak karaoke je super nápad :-) já si to sice u nás nedovedu představit, ale člověk nikdy neví :-D
Právě v tom je ta sranda. Třeba bys v rodině poznala skryté talenty :-D Zažila jsem karaoke jen jednou, ale to bylo ve sboru, kde všichni uměli zpívat, ale některý lidi jsem zpívat sólo neslyšela, až tam. A zábava to byla...Co plánujete vy na poobřadní party?
S přípravama jsem na tom asi tak, že na matrice máme zamluvený termín a hodinu, vybrané místo obřadu, obědu a rautu a momentálně si lámu hlavu se svatebním oznámením a zrovna jsem dokončila zasedací pořádek)abych měla alespoň představu)
Ahoj holky, my plánujeme svatbu asi na září 2011 někdo v Brně nebo okolí, ale připravené teda zatím nemáme vůbec nic.. Do vánoc bychom chtěli vybrat místo obřadu a vybrat termín a pak se pustíme do dalšího plánování :) Takže zatím no stress :)
terunko a banana vitejte v klube ;-)
Zoule a kolik budete mit hosti? My este nemame jiste misto tak zasadaci poradek jeste neplanuji a uz vis jakej firmy budes mit svatbu. Inak sem si vsimla ze mas v albu zopar siat ktore sa paci aj mne ;-)
Banana my chceme tiez do vianoc uz na 100% vediet kde bude svatba....
Tak to se přidám, my se budeme brát 10. září. A termín už máme na zámku potvrzený, matrika o něm taky ví - jinak větší podrobnosti se budou domlouvat po Novém roce (přece jenom je to na ně brzy, zamlouvat obřad už 28. září - tedy skoro rok dopředu). 13. listopadu už si jedu zkoušet šaty, páč teprve potom, až budu vědět, jaké budou, budu moct začít s kytkou, účesem výzdobou a tak... Takže vlastně všechno stojí na šatech (nechci bílé, ale nějaké nejlépe s barevnou aplikací). Ale vlastně první byly boty... Už si musím přece zkoušet šaty v konečné mé výšce. ;-)