Ahojík záleží kde to taky máš ..My budeme mít Hraběnčiny košíčky ( kuřecí maso, nivová omáčka v
opečené amer. bramboře) se zeleninou :) nám to moc chutná :)
já si myslím, že to záleží na tom, jaký lidi jsou pozvaní, a určitě zhruba už člověk ví, co jedí a co nej...my třeba klasická rodina z vesnice a půlka slovenska a budeme mít klasiku, šunková rolka, polévka a svíčková, někomu to může přijít nuda a klišé,ale my to tak chceme, ale napíšu pár nabídek, co jsem tak okoukala:
Pečená kachna s červeným zelím a vinnou hruškou s houskovými a bramborovými knedlíky
Jehla s marinovanými krůtími prsíčky v česneku se slaninou a žampiony s omáčkou demiglace a ratté brambůrky
Anglická svíčková z mladého býčka s ratté brambůrky, celerovým pyré a omáčkou
z hrubozrnné hořčice
Královská flákota z vepřové krkovice s restovanou zeleninou a šťouchanými brambory
Pečené kuřecí prso na bylinkách s grilovaným chřestem a šťouchanými brambory
Pečené kuřecí prso na bylinkách s grilovaným chřestem a šťouchanými brambory
tak třeba si vyberete :-D :-D když to píšu tak se mi zbíhají sliny :-D :-D
Určitě bych volila podle ročního období, protože cpát se svíčkovou, když je venku 35°C ve stínu, je strašný, i kdyby byla sebelepší. :-) Hlavně moc neřeš, co jí kterej host - stejně se nikdy nezavděčíš všem a objednávat něco extra je zbytečná starost. Takže co chutná tobě a ženichovi? My měli zvěřinové menu - paštiku na toastu, knedlíčkovou polívku a jelení steak. Kdo s tím měl problém, dojedl se večer na rautu. 8-)
My mame hostinu takto:
přípitek- Martini Bianco a voda
předkrm- domácí husí paštika s domácím pečivem
polévka- hovězí vývars játr. knedlíčky a domácími nudlemi
obed- Mirošovická bašta (uzené z komína, pečená krkovička, domácí klobása, červené a bílé zelí, dva druhy knedlíků)
...pak dort
a na párty od pěti hodin do noci :těstovinový salát, hovězí guláš, domácí tlačenku s pečivem,bramboráčky, variace smazenejch řízečků, sýrový tác, salámový tác, čerstvou zeleninu s marinovaným feta sýrem, grilovaný ananas, hroznové víno, pečivo, koláčky a pár kousků cukroví.....
Se asi přežeru ;-) ;-)
My milujeme mořské ryby, tak jako menu budeme mít klasickou knedlíčkovou polévku a jako hlavní chod steak z lososa s petrželovými brambory a koprovou omáčkou. Místo dezertu rozkrojíme dort :-)
Nejlepší je jít do restaurace, kde budete mít hostinu a ochutnat, protože tady ti sice každý napíše, co bude mít, ale třeba ti to pak nakonec v té vaší restauraci neudělaj a nebo to nebude ono.. :-)
Opravdu je to složité, všem se zavděčit nelze. Přesto je ještě spousta novomanželů, kteří se o to alespoň snaží. Dle mého názoru, vybrat na oběd něco "univerzálního" - samozřejmě s přihlédnutím k ročnímu období, či skladbě lidí je jistě lepší. Jistě bych nevolila potraviny, které velké procento lidí "nemusí". Např. aromatické sýry, mořské plody, kopr, nebo třeba méně propečený kus masa. Pokud chcete Vašim hostům, nebo sobě, dopřát něco "exotičtějšího", nebo méně obvyklého, raději bych to nechala na odpolední, či večerní rautový stůl.
My nabízíme např. taková menu, samozřejmě je lze kombinovat, či vybrat z našeho stálého jídelního lístku.
Není ani vyjjímkou, když připravujeme jídla dle složení hostů ( Italský talířek, Brynzové halušky...)
( Cena menu od 261,-Kč)
Menu č. 1
Přípitek: Cinzano bianco
Předkrm: Šunková rolka s křenovou šlehačkou, banketka
Polévka: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudle, zelenina
Hlavní chod: 150g Domácí svíčková na smetaně, karlovarský a houskový knedlík, brusinkový terč
Menu č. 2
Přípitek: Cinzano rosso
Předkrm: Lehký kuřecí salát servírovaný v grepefruitu, banketka
Polévka: Hovězí vývar s bylinkovými noky a zeleninou
Hlavní chod: 150g Staročeský talíř ( 2 druhy knedlíků, 2 druhy masa, 2 druhy zelí)
Menu č. 3
Přípitek: Martini dry s olivou
Předkrm: Broskev plněná krabím salátem, banketka
Polévka: Chřestový krém
Hlavní chod: 150g Kuřecí medailonky obalené v mandlích,
Příloha: bramborové pusinky, zeleninová obloha
Menu č. 4
Přípitek: Campari
Předkrm: Plněné tomato sýrovým salátem na lůžku hlávkového salátu, banketka
Polévka: Francouzská cibulová polévka se sýrovým krutónkem
Hlavní chod: 150gVepřové medailonky zapečené se šunkou, brokolicí a sýrem,
½ vařené brambory, ½ americké brambory, zeleninová obloha
Menu č. 5
Přípitek: Portské
Předkrm: Závitky s anglického roastbeefu s mladou kukuřičkou a hořčicovou omáčkou, banketka
Polévka: Voňavá bramborová polévka s houbami a zakysanou smetanou
Hlavní jídlo: 150g Grilované plátky kuřecího masa, vepřové panenky, hovězí svíčkové, přelité výpekem se šunkou a žampióny
Příloha: ½ bramborové pusinky, ½ rýže
Menu č. 6
Přípitek: Bohemia demi sekt s jahodou
Předkrm: Variace trhaných salátových listů přelitá octem balsamico, s krutónky s akátovým medem a kozím sýrem, banketka
Polévka: Jemný žampiónový krém
Hlavní jídlo: 150g Prsíčka z divoké kachny s restovanou zeleninkou a dýňovými semínky,
Příloha: Bramborové pyré
ahojky, my měli jako předkr tatarák z lososa s avokádovým krémem a toustík, polévka byla klasika vývar,ale místo knedlíčků s masem, nejím totiž játra, pak kachní prsa na šípkové omáčce, karlovarský knedlík ,dezert jsme neměli, byl dort. Večer jsme měli raut, tatarák, pstruzi, kýty, sýry, ovoce, zelininové saláty.přikládám foto z oběda :)