Fotokoutek na svatbě – skvělý doplněk nebo úplná zbytečnost?

20. říj 2023

O prvním svatebním obřadu je zmínka už ve staré biblické knize Genesis. První lidský pár tehdy uzavřel sňatek přímo před Stvořitelem, který dal Adamovi a Evě následující pokyn: „Proto muž opustí svého otce a matku a přilne ke své manželce a stanou se jedním tělem.“ Svatba byla a stále je považována za výjimečný okamžik vztahu mezi novomanžely.

Při plánování svatebního dne se novomanželé setkávají s mnoha rozhodnutími týkající se toho, jakým způsobem chtějí oslavit a zaznamenat tento výjimečný okamžik svého života. Jedním z trendů, který získal na popularitě v posledních letech, je pronájem fotokoutku do angažmá celé svatby. Otázkou ale zůstává: Je fotokoutek na svatbě skvělým doplňkem nebo naprostou zbytečností? Máme pro vás několik faktů, které vám pomohou k dobrému rozhodnutí.

Fotokoutek jako interaktivní zážitek

Do samotného svatebního dne může fotokoutek přinést mnoho interaktivních a zábavných prvků. Všichni přítomní hosté mají možnost se sami vyfotit, vytvořit si neformální a spontánní snímky, které zachycují radost i euforii z tohoto důležitého dne. Fotokoutek může být navíc navržen tak, aby ladil s celkovou estetickou výzdobou svatby. Proč může být výhodné fotokoutek na svatbu umístit?

Fotokoutek: Proč ano

Existuje celá řada dobrých důvodů, proč můžete fotokoutek považovat jako doplněk pro dokumentování vaší svatby. Fotokoutek totiž nekonkuruje samotnému svatebnímu fotografovi nebo fotografce. Spíše doplňuje práci těchto profesionálů o interaktivní a zábavný prvek. Mezi klíčové výhody fotokoutku patří následující:

Zábava a spontánnost

Fotokoutek nabízí úplně všem svatebním hostům možnost se uvolnit a vyjádřit svou kreativitu. Snímky z fotokoutku často zachycují výbuchy smíchu, radosti i příjemného bláznovství, které by jinak mohly zůstat nezdokumentované.

Vzpomínky pro hosty

Fotokoutek může být skvělým způsobem, jak mohou novomanželé hostům poděkovat za účast na svatbě. Každý host si totiž může odnést fotku jako vzpomínku na tento den. Fotografie jsou okamžitě tištěny v profesionální tiskárně a bezprostředně po focení si je hosté berou do ruky. Díky fotokoutku je konec s dlouhým čekáním na svatební fotografie.

Vzpomínky pro novomanžele

Další výhodou fotokoutku na svatbě je možnost zhotovit spontánní dárek pro ženicha a nevěstu. Pokud se například každý z účastníků svatby nebo odpolední zábavy ve fotokoutku vyfotí, jednu z fotografií může nalepit na připravený obraz. Ten se následně věnuje novomanželům jako malý dárek od všech přítomných.

Kreativita

Fotokoutek může být vybaven nejrůznějšími doplňky umožňujícím hostům vytvářet originální snímky. Mezi takové nejoblíbenější doplňky patří zejména:

·         tematické rekvizity – od paruk, klaunských nosů, boa, klobouků až po balónky nebo plyšové
          hračky

·         pozadí – fotokoutek umožňuje díky klíčování výběr ze široké škály nejrůznějších pozadí pro vaší
          fotografii. Kromě několika desítek přednastavených si můžete přinést i vlastní fotografii,

·         vtipné cedule – jednou z nejoblíbenějších rekvizit jsou cedule s vtipnými hláškami. Umožňují
          zachytit jedinečné vzkazy.

Co je dobré zvážit

Kromě mnoha již zmíněných výhod je potřeba zvážit i další aspekty umístění fotokoutku na svatbě. Před samotným objednáním této služby proto dobře promyslete následující záležitosti:

Rozpočet

Fotokoutek a jeho příslušenství samozřejmě něco stojí. Je proto třeba zvážit, na kolik vás samotný pronájem vyjde a předem se domluvit na konkrétních službách.

Časový harmonogram

Fotokoutek může hosty zabavit na úkor jiných plánovaných aktivit, jako jsou taneční vstupy nebo tradiční rituály. Na druhou stranu může být umístěn decentně stranou tak, aby jeho používání nijak nenarušovalo průběh všech svatebních akcí. Nebo může být jedním z hlavních herců celé svatební zábavy. Vše závisí jen na vás.

Tip: Ideálním řešením pro hladký průběh celé svatební zábavy je udělat moderátora celé svatby z osoby svatebního dj i pronajímatele fotokoutku. Pak je zajištěna stoprocentní návaznost všech druhů zábavy.